FESTIVAL OKUSA

Ovaj vikend posjetite Istru i uživajte u vinu i čokoladi

12.02.2014 u 12:21

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog prvog izdanja Choco & Wine Festa kojeg su pohodili brojni posjetitelji, drugo izadanje manifestacije bit će odličan povod da dođete i ovu subotu u Brtoniglu

Festival će se održati u prostorijama budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva od 12 do 19 sati. Izuzetno primamljiv spoj sporta i slastica, delicija te lokalnih vina bit će primamljiv za posjetitelje svih dobnih skupina.

Strastveni čokoljupci
pronaći će svakako neku interesantnu priču gdje se čokolada sljubljuje s lokalnim autohtonim proizvodima, vinima, i drugim namirnicama koje nudi ovaj kraj.

Direktorica Turističke zajednice Općine (TZO) Brtonigla Antonela Frank Medica naglasila je da su i ove godine organizatori Općina Brtonigla, TZO Brtonigla, Razvojna agencija Brtonigla i Agencija lokalne demokracije, a partneri koji su pomogli da se realizira dio programa i ponude su Villa Soši iz Umaga, Food & Wine Primizia by San Rocco iz Brtonigle, Konoba–enoteka Zenon iz Brtonigle, zatim Gospodarska škola Buje i Podravka.

Frank Medica je naglasila da će za mlađu djecu biti organizirana posebna igraonica na temu izrade figurica od čokolade koja će trajati od 15 do 17.30 sati.

Bit će u ponudi za sve posjetitelje i brojne druge atrakcije kao što je čokoladna fontana, izrada skulpture od čokolade koju će stvarati talijanski kipar Stefano Comelli, a moći će se okuđati i u crtanje s čokoladom. Ulaz na Fest i sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Najavljena je i utrka koja ujedno ulazi u 1. kolo Alpe Adria treking kupa za 2014. Godinu, a sve detaljne informacije možete pogledati na stranicama festivala