kako se rashladiti

Ovaj osvježavajući koktel postat će vaš omiljeni ljetni izbor

  • Autor: Iva Butković
  • Zadnja izmjena 14.08.2017 18:06
  • Objavljeno 14.08.2017 u 18:06
Koktel Hugo

Koktel Hugo

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Mnogi spas od ljetnih vrućina traže u osvježavajućim pićima koja su raj za tijelo i nepce, a upravo jedan takav ljetni koktel odličan je izbor za sve one koji se žele rashladiti i nazdraviti na godišnjem odmoru

Riječ je o koktelu po imenu Hugo koji je 2005. godine osmislio barmen Roland Gruber. Ovaj lagani i osvježavajući koktel odličan je izbor za tople ljetne noći, a zbog male količine alkohola kojeg sadrži, mnogi u njemu vole uživati i danju, na plaži ili uz ručak.

Ako ste razmišljali o tome koji bi osvježavajući koktel mogli pripremiti svojim gostima, s Hugom zasigurno nećete pogriješiti, a najbolje od svega je to što je gotov u svega nekoliko sekundi. Sve što vam je potrebno za Hugo su prosecco, odnosno kvalitetnije pjenušavo vino, soda, sirup od bazge, limeta i malo listića svježe mente.

Hugo #theplacebar #theplace #theplacetobe #bar #zagreb #croatia #hrvatska #hugo #cocktail #instadaily #instaphoto

A post shared by The Place Bar (@theplacebar) on

Iako se prema originalnoj recepturi Hugo priprema sa sirupom od melise, s godinama je on zamijenjen sirupom od bazge, a umjesto sode mnogi barmen majstori koriste mineralnu vodu koja može poslužiti kao jednako ukusna alternativa, ukoliko se odlučite na pripremu ovog ljetnog 'must have' koktela.

U visoku čašu na stalku ubacite led i ulijte 150 ml pjenušca, 100 ml sode (ili mineralne vode), sirup od bazge te narezanu limetu, a na vrh dodajte svježe listove mente. Koktel treba biti prozirne boje te treba imati slatkasti okus s osvježavajućom notom mente i limete. Čašu ukrasite slamkom i poslužite društvu koje će zasigurno uživati u novom najdražem ljetnom piću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi