ŠTO JE IN, A ŠTO OUT

Ovaj model traperica više nitko ne želi

06.06.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Modni trendovi mijenjaju se velikom brzinom, a od toga, naravno, nisu izuzete ni vječite traperice

Traperice su apsolutni must have u garderobama svih pomodarki, bez obzira kakav stil preferirate, a mnogi bez njih ne mogu zamisliti svakodnevne outfite, bilo da se radi o dnevnim, bilo svečanim prigodama.

Sad su se jasno iskristalizirali trendovi u traperu, pa ukoliko niste sigurni što nabaviti za ovo ljeto, Katie Smith iz Editeda, analitičke tvrtke koja proučava ono što ljudi kupuju ili ne, otkrila je koji su modeli trapera najtraženiji ove sezone, a koje je najbolje ostaviti sa strane na neko vrijeme.  

Out su: Jeggingsice

Jeggingsice su, kako im samo ime kaže, križanac leggingsica (tajice) i jeansa, a riječ je o tajicama koje izgledaju poput najužih traperica koje možete zamisliti. Ovi modeli bili su veliki hit prije nekoliko sezona, no sad ih polako zamjenjuju udobnije varijante. Da polako odlaze na dno ormara, pokazuje i ovaj podatak s Editeda: više od pola jeggingsica koje se nalaze u prodaji sniženo je i to za oko 40-ak posto. Puno se sporije i prodaju - da bi se rasprodala cijela količina, sad je potrebno čak 184 dana. Sudeći po svemu, krojevi koji su širi i nisu pripijeni su veliki hit, pa jeggingsice možete staviti sa strane na neko vrijeme.

In i out modeli traperica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

In su: Izvezene traperice

Nećete pogriješiti ukoliko se ovoga ljeta počastite modelom traperica ukrašenih vezom, poput cvijeća, leptira ili sličnih razigranih motiva. Za trendom koji se počeo pojavljivati prije nekoliko sezona (popularizirao ga je Gucci) totalno su poludjele modne blogerice koje ne izlaze iz ovakvih modela. Prodaja izvezenih traperica porasla je za 76 posto u odnosu na prošlu godinu, kažu iz Editeda. Njihovoj popularnosti pomaže i relativno pristupačna cijena, a uz običan T-shirt ili top golih ramena i ravne natikače modno ste spremni za ovo ljeto. Dobra je vijest to kako će se ovakvi modeli nositi i nakon ljeta: vidjeli smo ih u jesensko/zimskoj kolekciji Dolce & Gabbane te u proljetnoj kolekciji Christiana Diora za iduću godinu.