PRESTIŽNI MODEL

Ova divna jakna sa šalom postala je kultni komad, oko nje već godinama vlada nezapamćen hype

14.11.2023 u 22:45

Bionic
Reading

Švedski brend Totême već je neko vrijeme u fokusu zaljubljenica u modu zahvaljujući svojem bezvremenskom klasičnom dizajnu s modernom vibrom, a poznate fashionistice poput Katie Holmes, Meghan Markle, Rosie Huntington-Whiteley i Lily Aldridge naprosto ga obožavaju

Možda je jedan od najprepoznatljivijih komada s potpisom brenda Totême njihova divna jakna sa šalom, doista upečatljiv i cool jesensko-zimski dodatak svakom looku.

Predimenzionirana jakna od mješavine vune, koji se ističe rubom poput onih na pokrivačima i odgovarajućim šalom s resama, na tržištu je od studenog 2021. te je otad skupila pravu vojsku obožavatelja diljem svijeta.

tako chic

Fantastičan niz Meghan Markle: Teško je odlučiti koji chic stajling joj bolje pristaje

Pogledaj galeriju

Brend koji je poznat po svojim komadima vrhunske kvalitete i laskavog dizajna odlično se uklapa i u aktualne trendove tzv. tihog luksuza i capsule odijevanja te je idealan izbor za sve one koji vole klasičnije komade, one koji nisu toliko podložni trendovima i mogu se godinama nositi.

Zahvaljujući prepoznatljivim kontrastnim šavovima i vrhunskoj kvaliteti, isticao se svojom unikatnošću, ljepotom dizajna, ali i iznimnom praktičnosti, što je ono što čini skandinavski modni stil sve popularnijim. Stoga je jakna tog brenda, kad se pojavila na tržištu, izgledala posve drukčije, a također je posjedovala šarmantnu kvalitetu domaće izrade zbog koje je izgledala kao da je rađena po mjeri.

Sad se dakako, kao glavni okidač hypea oko nje pojavio TikTok, pa ako potražite 'Totême scarf jacket', pronaći ćete mnoštvo videozapisa koji pozicioniraju ovu chic jaknu kao glavnu saveznicu u užurbanom životnom stilu, u kojem nema vremena za gubljenje.

Ana Escalante iz Who What Weara kaže da je dugo priželjkivala ovu jaknu prije nego što je kupila tamnosivu mélange verziju na nedavnom putovanju u Stockholm. 'Kao kupac veće veličine, iskreno, želim izgledati kao svi ostali. Željela sam Totêmeov kaput toliko dugo, misleći da to neće biti moguće', kaže prezadovoljna Ana, koju je oduševilo i to što brend nudi jaknu do veličine 42.

Posve razumljivo, začas se na tržištu našao bezbroj replika u SAD-u ispod 100 dolara, ponekad čak i ispod 35, što je samo djelić izvorne cijene od 1130 dolara.

Ipak, kad neki trend eksplodira, vrlo brzo na tržištu se pojave i kopije, a mnoge fashionistice počne odbijati to što se isti predmet viđa svugdje. Chloe Baffert iz Poshmarka čak je putem TikToka poslala poruku kako bi obeshrabrila ljude da kupuju ovu jaknu. 'Uskoro će je biti posvuda, pa je ne kupujte', bila je jasna.

Taliji Abbas iz Voguea se pak dogodilo ono što se često događa kad je neki trend toliko in da prouzroči kontraefekt.

'Kupila sam potpuno crnu jaknu prošle jeseni i mislila sam da ću je dugo nositi jer šavovi nisu tako očiti kao kod ostalih varijanti. Također, sad se događa to da kad nešto postane totalni hype pa tržište preplave i originali i kopije, na kraju jednostavno izgubi svoj sjaj', priznaje ona.

Usprkos svemu, upućeni u modna kretanja vjeruju da ovaj divan jesensko-zimski komad neće samo tako nestati s tržišta. Jakna sa šalom na najbolji način predstavlja sve prednosti tzv. scandi stila: udobna je, jednostavna i razigrana, a njezina neutralna paleta boja omogućuje joj da se uklopi u svaki stil te je laskavog kroja - niti preuska niti oversized.