TKO BI REKAO

Ova će neobična činjenica ženama začiniti seks

11.10.2013 u 11:27

Bionic
Reading

Estetska operacija ženi će dati samopouzdanje i začiniti joj seksualni život. Ali ne samo veličina grudi, nego činjenica da ste potrošili novac i uložili u sebe, tvrde psiholozi sa Sveučilišta Colorado

'Naš dobar osjećaj pojačava se zbog truda koji smo uložili u sebe', kaže psihologinja Tomi-Ann Roberts.

Naime, komentirajući jedno brazilsko istraživanje, profesorica Roberts kaže kako se značajno veće samopouzdanje i uzbuđenost dobiva zbog cijelog procesa uljepšavanja u koji je uložen trud i novac.

Istraživanje je uključivalo 45 žena koje su planirale otići na estetsku operaciju grudi. Ispitivač doktor Paulo Guimaraes svim ispitanicama dao je upitnik u kojem su trebale odgovoriti koliko su zadovoljne spolnim životom, o libidu i drugim pitanjima vezanima za spolnost.


Na ista pitanja trebale su odgovoriti dva, četiri i 18 mjeseci nakon operacije.

Devet žena nije imalo nikakav pozitivan učinak, jer su im od operacije ostale strije zbog prevelike razlike prirodnih i umjetnih grudi, no 36 žena kojima nisu ostali ožiljci otkrilo je kako im se razina uzbuđenosti povećala te da su zadovoljnije svojim seksualnim životom.

'Na žensku spolnost puno utječe spoznaja da mogu uzbuditi i zadovoljiti partnera. Ako se grudi sviđaju njihovim partnerima, žene će se osjećati privlačnije', rekla je Roberts.

No s ovim se ne slaže doktor David Reathšef Američkog udruženja estetskih kirurga (American Society of Plastic Surgeons).

'Grudi su važan dio ženskog tijela, u kontekstu toga kako se osjećaju u javnosti, kako im stoji odjeća i kako se one same prihvaćaju svoju spolnost', kaže Reath.