LIJEPA GESTA

Otvoren prvi autosalon u koji možete povesti psa

24.09.2015 u 12:10

  • +5

Psi u auto-salonu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Bionic
Reading

U Hrvatskoj je otvoren prvi salon u koji mogu ući i psi (dog-fiendly), a kum je bio pjevač Ivan Dečak iz grupe Vatra

Opel želi biti prijateljski nastrojen prema životinjama te omogućiti vlasnicima pasa da ne brinu o tome kome će povjeriti svojega mezimca kada odlaze na servis automobila pokazujući time kako podjednako brine i o limenim i o kućnim ljubimcima. Psima su na raspolaganju park za pse u dvorištu i zona za kućne ljubimce u unutrašnjosti salona, gdje se nalaze pseće poslastice, posudice za vodu, pseći poligon, igračke, četke i ostali popratni pribor. Posjetitelji autosalona mogu pronaći i edukativne brošure sa savjetima kako biti odgovoran skrbnik životinje te kako se ophoditi i ispravno postupati prema kućnim ljubimcima.

'Životinje ne treba uzimati olako i za njih je potrebno preuzeti punu odgovornost. To su živa bića o kojima smo dužni brinuti, trebamo ih tretirati kao sebe. Nezamislivo mi je kako vlasnici životinja olako napuštaju svoje ljubimce kada odlaze na godišnje odmore. Zato pozdravljam svaku ideju koja podiže svijest građana o brizi za kućne ljubimce, kao što to čini Opel otvaranjem ovakve vrste salona', rekao je Dečak.

Vlasnici ljubimaca imaju na raspolaganju i lounge-zonu s Wi-Fi pristupom u sklopu koje se mogu pročitati novine i popiti kava te dječji kutak gdje se djeca mogu zabavljati raznovrsnim sadržajima. Važnost projekta prepoznala je i udruga Prijatelji životinja iz Zagreba koja se spremno i rado uključila u ovaj hvalevrijedan pothvat.

Za lokaciju prvog dog-friendly Opelovog salona odabran je PSC Zagreb na Slavonskoj aveniji.