IPAK POSTOJI!

Otkriveno kako izgleda i koliko je velika G-točka

25.03.2014 u 14:17

Bionic
Reading

Iako se liječnici oduvijek prepucavaju postoji li stvarno G-točka, sada je jedan ginekolog svojim istraživanjem potvrdio da žene imaju to tajno mjesto koje im može pružiti neslućene užitke

Ginekolog Adam Ostrzenski tvrdi da je pronašao točno mjesto gdje se nalazi G-točka, a veličine je poput pola nokta na prstu ruke.

Za Journal of Sexual Medicine doktor Ostrzenski objašnjava da je G-točka strukture poput male vrećice, a nalazi se na perinealnoj membrani. The Telegraph prenosi da je dugačka točno 8,1 i široka 3,6 mm.

'Ovo istraživanje potvrdilo je da G-točka fizički postoji, a to će dovesti do boljeg poznavanja ženske seksualnosti', rekao je doktor Ostrzenski, koji je istraživanje vršio na institutu Gynecology u St. Petersburgu.

O G-točki prvi je put progovorio njemački ginekolog Ernst Grafenberg 1950. godine, a po njemu je dobila i naziv.

Njegova je teorija kroz sve ove godine bezbroj puta raspravljana i od seksualnih terapeuta koji najčešće tvrde da ženama treba netko tko će im pokazati kako da pronađu G-točku i iskuse zadovoljstvo seksa.

No suparnik doktora Ostrzenskog, Amichai Kilchevsky tvrdi da je nakon proučavanja stotinjak studija zaključio da nema nikakvih pravih dokaza da G-točka postoji. Nada se da će takva istraživanja ublažiti pritisak kod muškaraca i žena jer žele pronaći G-točku.

I profesor Kevan Wylie, koji pomaže pri uređivanju Journal of Sexual Medicine također smatra da puno drugih teorija nisu potvrdile postojanje mistične točke koja je zaslužna za superorgazme.

Doktorica Petra Boynton smatra da se uporno traže neki posebni dijelovi kod žena koji služe isključivo ženskom zadovoljstvu i to je prešlo u opsesiju pojedinaca.