86. ZLATNA IGLA

Otkriveni detalji novog izdanja najdugovječnije modne manifestacije u regiji

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 13.09.2021 20:20
  • Objavljeno 13.09.2021 u 20:20
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Obrtnička modna revija Zlatna igla ove godine slavi jubilarnu 86. godinu, a tim povodom okupit će najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na kolege iz Pariza. Zlatna igla jem nakon pariške revije, najdugovječnija modna manifestacija u regiji koja generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn

Svake godine predstave se nova iznenađenja, inovacije i kreativni modeli pa je tako za pripremu samog događaja održan photo session i snimanje video razglednica s modelima koji će nositi reviju u kreacijama dizajnera koji će nastupiti na 86. Zlatnoj igli. Naglasak ovogodišnje revije je na zagrebačkim obrtnicima, koji su i u uvjetima korona virusa i prošlogodišnjih potresa, uspjeli nastaviti raditi i dalje uspješno stvarati.

'Iznimno mi je zadovoljstvo što smo unatoč svim preprekama koje nam je donijela COVID kriza uspjeli organizirati još jednu Zlatnu iglu. Naši obrtnici, ali i potrošači zaslužuju ovakav događaj jer je on prilika za prikaz kreativnosti i inovacija, truda i rada koji je okrunjen na ovoj modnoj. reviji', rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba te dodao 'Odabrali smo Glazbeni zavod za izradu video najava zato što smo još jednom željeli podsjetiti na potres u Zagrebu, a naši su dizajneri, usprkos svim nedaćama koje ih prate u zadnje dvije godine, izradili predivne kolekcije'.

  • +3

86. Zlatna igla

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) značajno je oštećena u potresu, te Zavod kreće u njezinu obnovu bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova će potrajati nekoliko godina pa je ovaj photo session bio zadnji događaj unutar same zgrade.

'Drago nam je da smo i ove godine našim obrtnicima uspjeli osigurati da mogu pokazati svoje nove kreacije. Osim kreatora, svoje umijeće će pokazati i frizeri, obućari, kozmetičari, cvjećari, kožari i svi popratni obrtnici koji se brinu da ovaj revija svake godine bude u punom sjaju. Zadovoljni smo da i u ovim teškim vremenima idemo dalje', najavio je Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Kada se govori o obrtnicima govori se o tradiciji, trajnoj vrijednosti i kvaliteti. Upravo su kvalitetni materijali i izrada, te tradicija i maštovitost u kombinacijama zaštitni znak Zlatne igle. Uz dizajnere svoje će umijeće pokazati i predstavnici Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Ove će se godine predstaviti 15 dizajnera sa svojim novim kolekcijama: DNK Nada Došen, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Milena Rogulj, Krojački obrt Jura, Ivana Jurić, Muška moda Šabić, Modna manufaktura Mustre, Iva Karačić, XD XENIA Design, PETAR by Lidija Skočibušić, Krzno Sumrak sa srednjom školom za modu i dizajn, Etno butik Mara, NIT by Ana Žarković, Modni salon Dora i Vjenčanice Ljubav.

Rezultati photo sessiona biti će prezentirani na samoj reviji, na kojoj će nastupiti i popularna Zsa Zsa, 26. rujna 2021. godine u 20 sati s prijenosom na HRT 2.