ANIMAL PRINT

Otkrijte svoju divlju stranu

08.12.2010 u 07:41

Bionic
Reading

Za neke je to demonstracija kiča, a za druge uzorak ultimativne ženstvenosti rezerviran samo za punokrvne mačke. Voljeli ga ili ne, ove sezone obavezan je životinjski print na svim komadima odjeće

Uzorak preslikan s kože tigrica, leopardica, zebra i drugih divljih životinja hit je ove sezone u kojoj ipak dominira minimalizam. Tim više ovaj upadljivi uzorak dobiva na svojoj važnosti jer razbija monotoniju crne, ali i boje devine dlake, koja je ove jeseni svakako najpopularnija boja.

Osim brandova koji tradicionalno naginju životinjskom printu, poput Roberta Cavallija, koji nakon godina prakse itekako zna kako ga učiniti ultraženstvenim i suptilnim, uzorke iz životinjskog svijeta na svoje su modele prenijeli i Dolce & Gabbana, ali i Balmain, Etro, Salvatore Ferragamo, Dries van Noten i Anna Sui. Pa kad su već i velika modna imena prihvatila da životinjski uzorci nisu kič, već ono što svaka modno osviještena žena treba imati u svom ormaru, nema razloga da ih ne poslušate i iz bogate ponude u dućanima ne pronađete neki komadić životinjskog svijeta i za sebe. Mogućnosti su bezbrojne, možete birati od tigrastih tajica, preko zebrastih majica, dlakavih prsluka koji imitiraju čupave mačkice, do kaputa ili remenja klasičnog leopard uzorka.

Ako vam je dugi kaput s leopardovim uzorkom ipak malo previše, to još uvijek nije dovoljan razlog da odustanete od ovog trenda. Vesta, cipele ili marama bit će dovoljni da pokažete svoju modnu osviještenost, a pogriješiti nećete ni ako najjednostavniju crnu kombinaciju 'razdivljate' tankim tigrastim remenom. Pustite mašti na volju i otkrijte svoju divlju stranu.