ZA SVAKOGA PO NEŠTO

Otkačene krpice najboljih mladih nada na jednom mjestu

13.07.2016 u 19:37

Bionic
Reading

Dboxx koncept store, nakon odlične suradnje s mladim hrvatskim dizajnerima kroz svoj natječaj, uz podršku žirija koji su činili naša najpoznatija dizajnerica Aleksandra Dojčinović, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i svjetski priznati arhitekt Ante Vrban, izabrao je sedam finalista

Svojim iznimnim talentom iz mnoštva pristiglih prijava istaknuli su se: Radiona, Woo colours, Sonja Jug, ExxE.bags, Slaven Grande, Lucija Vrcić i Čehla.

Ovi mladi umjetnici svoju ljubav prema modi, slikarstvu, dizajnu i umjetnosti pretvorili su u posao. Upravo Dboxx je jednom od njih odlučio pružiti priliku da svoj dizajn izloži u prostorijama ovog modernog concept storea, uz bok već dobro poznatim hrvatskim kreativcima poput Mara D, LKB, Kragrlica i mnogih drugih. Glasovanje se odviijalo putem društvenih mreža, gdje su svi mogli podržati svog favorita i omogućiti mu pobjedu. Kroz tijesno glasovanje prvog Dboxx projekta 'Vojska kreativaca', najviše glasova dobila je Radiona – brend koji su stvorile akademska slikarica, Maja Cipek i magistra kostimografije Mirela Noršić.

'Što se tiče smjera u kojem idemo i što sve izrađujemo, tu ne volimo postavljati granice, volimo učiti uvijek nešto novo pa se tako proizvodi Radione, kao i mi same, mijenjaju s našim novim spoznajama', izjavile su ove kreativke kojima ne nedostaje ni volje ni ideja. Osim Radione, veliku podršku tijekom glasovanja imale su i Talya design & ExxE.bags, koje su također dobile priliku svoje radove izložiti u Dboxxu.