NAGRADNJAČE

Osvojite Vichy Dercos iznimno smirujuću kremu za pranje obojene kose

23.05.2017 u 14:30

Bionic
Reading

S 230 receptora po kvadratnom centimetru, koža vlasišta ima pregršt razloga reagirati. Svrbež, zatezanje, žarenje, peckanje i crvenilo – mnogo je vidljivih i nevidljivih znakova da vlasište pati na što se žali 30 % ukupnog svjetskog stanovništva

Ali koji su točno uzroci njihove osjetljivosti? Mehanička oštećenja, češljanja, četkanja, ukosnice, kao i trljanje te češanje koje se pojačava tijekom stresnih razdoblja. Temperaturni šokovi, prevruće sušilo za kosu, kipuća 'pegla', loš izbor sredstava za pranje i bojenje kose pa čak i voda. Ove godine, Vichy Dercos, dermokozmetička ekspertiza za zdravi izgled i ljepotu kose, osmislio je prvu formulu za pranje kose koja ispunjava dvije osnovne potrebe žena: smiriti vlasište i poboljšati boju sa svakim šamponiranjem. Svoju postojeću liniju Dercos upotpunjava s dva noviteta: Ultra Soothing Color, prvom kremom za pranje koja smiruje nadraženo vlasište obojene kose te Ultra Soothing Serum, iznimno smirujućim serumom koji se ne ispire. Krema za pranje koja stručno cilja vlasište kako bi mu vratila ravnotežu što je prije moguće, kao i serum namjenjen vlasištima koja su općenito osjetljiva, a posebice onima iziritiranima od tretmana bojenja. Dvije istinske inovacije koje ispunjavaju osnovnu potrebu: osjećati se dobro u svojoj koži, uključujući vlasište.

Kako tretmani bojenja utječu na zdravlje vlasišta

Neke žene nanošenje boje podnose savršeno. Ostale – točnije, 660 milijuna njih diljem svijeta – pate prilikom svake promjene boje. Iako je za žene bojenje kose prirodan, pa čak i neizostavan korak u uljepšavanju, on može biti agresivan prema vlasištu. S jedne strane, neki sastojci proizvoda za bojenje sadrže slobodne radikale koji oksidiraju vlasište. Metabolizam stanica vlasišta je promijenjen i usporava se. Koža se obnavlja sporije i manje učinkovito. S druge strane, bazni pH boja za kosu (9,5) stvara neravnotežu u prilično kiselom vlasištu (pH 5). Izloženo ovoj neprikladnoj pH vrijednosti, vlasište burno reagira, što proizvodi osjećaj neugode, pa i vidljive iritacije. Osim toga, izloženost lužnatom proizvodu može promijeniti lipidnu barijeru rožnatog sloja. Elisa Simonpietri, znanstvena direktorica Vichy Internationala pojasnila je kako bojenje utječe na osjetljivost vlasišta: 'Neki kemijski sastojci koji čine temelj proizvoda za bojenje prvotno su smišljeni za nanošenje na vlasište. Međutim, kad je vlasište u dugom kontaktu s takvim molekulama, posljedice mogu biti promjena u kvaliteti hidrolipidne barijere i disbalans pH vrijednosti vlasišta.' Simonpietri je dodala kako je koža vlasišta vrlo osjetljivo područje zbog toga što sadrži mnoštvo završetaka živaca. Napadajući baš taj osjetljivi dio kože, bojenje može izazvati osjećaje neugode ili svrbeža ili, još gore, ljuštenje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije budući da izravnu agresiju na skalp ubrzo mogu popratiti osjećaji neugode i svrbeža. S druge strane, iziritirano vlasište može postati reaktivnije nego vlasište u normalnim uvjetima. Stoga, uslijed opetovanih bojenja, koža može postajati sve krhkija, što dovodi do intenzivnijih reakcija ili alergija.

Dercos inovacija za osjetljivo vlasište

Ultra Soothing Color (iznimno smirujuća krema za pranje obojene kose) - Po prvi puta neki proizvod za pranje kose uspio je u podvigu da smiri vlasište istodobno pojačavajući obojenu kosu. Hipoalergena, kremasta tekstura visoke podnošljivosti i formula bez sulfata koja čisti vlas bez skidanja boje (tehnologija blagog pjenjenja) Bez parabena i bojila, formula sadrži Sensirine i Madecassoside, dva najnovija aktivna sastojka koje je razvio Dercos i koji odmah umiruju vlasište. Vlasište je ponovno uravnoteženo sa svakim nanošenjem. Osjetljiva koža vlasišta postaje normalna.

Ultra Soothing Serum (iznimno smirujući serum) - Iznimno lagan i brzoupijajuć, ovaj serum se koristi svakodnevno za smirivanje vlasišta oslabljenih bojenjem, kao i protiv raznih drugih svakodnevnih mikroagresija. Učinkovit u slučaju krize, može se nanijeti i kao intenzivni tretman za normalizaciju vlasišta koje je pod stresom. Kosa se nakon nanošenja ne mora prati, a njegova svježa, nemasna i neljepljiva tekstura brzo nestaje s vlasišta, ostavljajući samo intenzivan osjećaj olakšanja. Zahvaljujući izmjerenom smanjenju crvenila i iritacije, poboljšanje u trasepidermalnom gubitku vodu –  dakle i kvaliteti funkcije kožne barijere – i porastu u razini hidratacije, iznimno smirujući serum postepeno pretvara osjetljiva vlasišta u normalna.

Fokus na smirujući kompleks

Sensirine - Uz učinak smanjenja vidljivog crvenila vlasišta i znakova neugode, posebice onih povezanih s bojenjem kose, Sensirine također ima emolijentna svojstva koja poboljšavaju kvalitetu vlakna kose. Naposlijetku, jača vlasište, što znači da će sljedeće bojenje kose bolje podnijeti.

Madecassoside - Kao ekstrakt biljke gotu kola (Centella asiatica), ovaj aktivni sastojak djeluje na svim frontama. Pravo je blago za smirenje kože: ublažava upalu kože, štiti stanice od stresa koji izaziva upala i vraća osnovne stanične funkcije.

Glicerin - Ovaj istinski klasik hidratantnih proizvoda zadržava vodu u rožnatom sloju i poboljšava funkciju kožne barijere, što rezultira instantno smirenim vlasištem.

Vichy mineralizirana termalna voda - Sa svojim kompleksom esencijalnih minerala i elemenata u tragovima, prirodno je smirujuća i smanjuje osjećaj neugode po nanošenju.

Potpuna rutina za prekrasnu kosu i zdravo vlasište:

Prvi Dercos serum bez ispiranja (novo) namijenjen osjetljivim vlasištima, Iznimno smirujući serum otpušta smirujuće aktivne sastojke kako bi smirio osjećaj neugode odmah i dugoročno. Sve je bez vidljivih tragova, zahvaljujući svojoj perolakoj teksturi koja se upija čim se nanese. xy / 200 ML. Natopljena smirujućim agensima, Iznimno smirujuća krema za pranje obojene kose (novo)  čisti vlasište oslabljeno tretmanima bojenja bez iritacije, kao i svježe obojene dijelove kose, uz pomoć svoje teksture koja se blago pjeni, formulirane bez sulfata. xy / 250 ML. Rutinu nadopunite iznimno smirujućim šamponom za normalnu do masnu kosu. Sensirine za smirivanje pregrijanih vlasišta i pantenol za jačanje kose udružili su se s antidoksidansom i anti-seborejičnim vitaminom Cg. Ili isprobajte iznimno smirujući šampon za suhu kosu sa smirujućim Sensirineom i jačajućim pantenolom dodanim u ulje marelice i glicerin za meko i hidratizirano vlasište i kosu.

I osjetila su zadovoljena!

  • U Dercosu je užitak uporabe također prioritet, kao što je i očito iz predivno glatke teksture kreme, koja ispušta blago ljutkast i apsolutno osvježavajuć miris cvijeća i voća. Hipoalergeni miris prikladan za svaki tip kože, čak i najosjetljiviji.

Vichy čitateljima tportala daruje tri iznimno smirujuće kreme za pranje obojene kose 'Ultra Soothing Color', a dobitnici su Tihana Kralj, Romana Nerić i Ivona Lanar.