NAGRADNJAČA

Osvježite se i osvijestite uz kozmetičke proizvode

04.09.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Kupovinom odabranih proizvoda iz Aqua kolekcije - Pantene, Gillette Venus, Gillette Satin Care, Wellaflex, Camay i Oral-B do 30. rujna P&G donira vrijednost jednog PUR paketića CSDW fondu koji omogućuje pročišćavanje vode za tjedan dana

Children's Safe Drinking Water (CSDW) je humanitarni projekt čiji je glavni cilj borba protiv nedostatka pitke vode u zemljama u razvoju. Program je fokusiran na smanjenje oboljenja i smrtnosti, koji su rezultat konzumiranja zagađene vode, pomoću posebno razvijene tehnologije za pročišćavanje vode na jednostavan način. P&G je razvio inovativni prašak PUR koji zagađenu vodu može pretvoriti u pitku za manje od pola sata. U ugroženim područjima ljudi koje rade na CSDW projektu distribuiraju specijalne PUR paketiće koji osiguravaju čistoću vode. Jedan PUR paketić može pročistiti 10 litara vode.

Jedan PUR paketić, koji može pročistiti 10 litara vode, stoji 10 centi. Za jedan dolar, jedno dijete može imati pitku vodu više od 50 dana. Samo 5,2 dolara, što je otprilike 26 kuna, dovoljno je da jedno dijete ima čistu vodu tijekom cijele godine. Za otprilike 21 dolar ili 107 kuna cijela jedna obitelj bi imala pitku vodu.

Ambasadorica ovog projekta u Hrvatskoj je Karla Fabrio Čubrić, svjetska prvakinja i četverostruka svjetska rekorderka u ronjenju na dah. Karla se rado pridružila ovom projektu jer je usko povezana s vodom zbog sporta kojim se bavi, ali i svojom profesijom biologa. 'Vjerujem da će ovaj projekt uspjeti osvijestiti hrvatske građane i pomoći osiguranju vode afričkom stanovništvu', navodi Karla.

Ovaj projekt se može poduprijeti kupovinom odabranih proizvoda iz Aqua kolekcije: Pantene, Gillette Venus, Gillette Satin Care, Wellaflex, Camay i Oral-B. Prodajom svakog od ovih proizvoda do 30. rujna ove godine P&G donira vrijednost jednog PUR paketića CSDW fondu koji omogućuje pročišćavanje vode za tjedan dana. Donacija će biti raspoređena u zemljama Afrike. Do danas, više od milijardu litara zagađene vode uspješno je pročišćeno u više od 40 zemalja svijeta, a cilj je pročistiti 3,5 milijardi litara vode do 2012. godine.

P&G i tportal.hr u sklopu projekta daruju četiri poklon paketa kozmetike spomenutih brendova, a nagradno pitanje glasi:

Poklone su osvojili:

Sonja Ujdur
Marija Topić
Klaudija Kolenc
Borna Poljak

Nagrade ćemo poslat poštom na kućnu adresu.