DUGO OČEKIVAN TRENUTAK

Ostao je još samo tjedan retrogradnog Merkura: Evo što za to vrijeme trebamo istrpjeti

13.02.2021 u 08:04

Bionic
Reading

Merkur je retrogradan, odnosno prividno nazaduje već dva tjedna, no 20. veljače tome će doći kraj. Pogledajmo kako će se odvijati vaš život do tog dugo očekivanog trenutka

Kad je planet najbliži Suncu u retrogradaciji, posebno u zračnom znaku poput Vodenjaka, ljudi su manje praktični i realni nego što je uobičajeno. Zanimaju vas brojne nepovezane teme, ali nemate strpljenja nijednu proučiti do kraja.

Javljaju se teškoće oko dogovora zbog prekrcanog rasporeda ili zbog nejasno priopćenih informacija. Buka u komunikacijskom kanalu uobičajena je u ovom razdoblju, što uključuje pogrešno upućene, pogrešno shvaćene i zagubljene poruke. Primjerice, čekat ćete nekog u 17 sati, no dogovor je bio za sedam navečer. Zovete tu osobu da pitate gdje je, no nema signala ili ona drijema isključenog zvona na telefonu.

  • +18
Ashton Kutcher rođen je u znaku Vodenjaka 7. veljače 1978. Izvor: Profimedia / Autor: Premiere/RR / Backgrid USA / Profimedia

Tijekom Merkurove retrogradacije mogli biste naići na probleme s rezervacijama, upasti u prometni zastoj ili lutati ulicama tražeći mjesto za parkiranje. Kvarovi na prijevoznim sredstvima ili općenito na uređajima imaju naviku pojaviti se u najnezgodnijem trenutku, a majstor je baš zauzet ili su rezervni dijelovi nedostupni.

Dok se na nekim područjima događaju nezgode, na drugim teku glatko - pod uvjetom da na to niste računali ili da vam to u ovom trenutku nije važno.

Duh prošlosti kuca na vrata

Netko napola zaboravljen mogao bi ponovno osvanuti u vašem životu ili u najmanju ruku zaposjesti vaše misli i snove. U potonjem slučaju pretraživat ćete društvene medije i internet da doznate što je s tom osobom. U ponovnom susretu ili vašem probuđenom zanimanju za lika iz prošlosti ne mora se kriti ništa sudbonosnog - mogao bi to biti samo jedan od Merkurovih hirova.

Komplikacije svojstvene retrogradnom Merkuru najjače su u prvim danima dok bi krajem mogle popuštati. Unatoč tome, nastojite odgoditi početke novih projekata. Posvetite se dovršenju ranije započetih poslova, popunjavanju rupa u znanju i općenito učenju i čitanju. Nakon što 20. veljače krene naprijed, Merkur će stanovati u Vodenjaku sve do 15. ožujka, kad će zakoračiti u Ribe.