brinite o zdravlju

Osnažite svoj mozak i na prirodan način umanjite posljedice starenja

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U zdravom tijelu - zdrav duh dobro je poznata izreka, a svi ćemo se složiti kako je pored zdravlja sve drugo manje važno

Savjeti o očuvanju zdravlja tijela lako se pronalaze, ali vitalnosti uma i zdravlju mozga se nepravedno pridaje manje pozornosti. Mozak je čovjekov najvažniji organ, upravlja čitavim organizmom, a iako prosječno teži oko 1,4 kilograma ili samo oko 2% mase tijela, mozak troši preko 20% ukupne energije. Kako bi ispravno funkcionirao, za mozak je važno da u svoj organizam unosimo kvalitetne hranjive tvari.

Iako suvremeni način života često ne ostavlja dovoljno vremena za brigu oko unosa kvalitetnih nutrijenata, današnje vrijeme uz tehnološki napredak i golemu bazu ljudskog znanja donosi i brojne prednosti.

Danas su nam dobro poznati mnogi mehanizmi funkcioniranja mozga i znamo koji elementi pozitivno utječu na rad mozga, stoga smo u mogućnosti i proizvesti vrhunsku suplementaciju za pomoć funkcijama mozga.

Upravo tako je nastala Alimenta®, potpuno prirodni dodatak prehrani koji na siguran način poboljšava kognitivne funkcije i podupire ispravno funkcioniranje mozga i živčanog sustava.

Alimenta® sadrži visokokvalitetan ekstrakt Ayurvedske biljke Bacopa monnieri koji dokazano pospješuje memoriju, fokusiranost, koncentraciju, procesuiranje informacija i učenje, upravo ona područja kognicije koja najviše slabe s dobi.

Saznajte više na stranici.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kome je Alimenta® namijenjena?

Pozitivne učinke Alimente® osjetit će svi odrasli korisnici.

Studenti i profesionalci će se lakše koncentrirati, lakše pamtiti i postati produktivniji.

Korisnicima u trećoj dobi Alimenta® će poboljšati kognitivne sposobnosti, umanjiti senilnost i poboljšati komunikacijske sposobnosti. Zbog svojeg biološki potentnog učinka na mozak, Alimenta® se primjenjuje i kao prirodna komplementarna podrška kogniciji kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti.

Kako Alimenta® djeluje?

Aktivni sastojci Alimente® znanstveno dokazano pozitivno djeluju na kognitivne, psihološke i moždane funkcije. Glavni sastojak, ekstrakt biljke Bacopa monnieri povećava dostupnost acetilkolina u mozgu, neuroprijenosnika uključenog u procese mišljenja, pamćenja i učenja, koji je dokazano deficitaran u demenciji. Osim toga, Bacopa štiti neurone od oštećenja i pospješuje prokrvljenost mozga. Vitamini B6, B12 i folna kiselina, odnosno vitamin B9, dokazano doprinose normalnoj psihološkoj funkciji, Cink dokazano doprinosi normalnim kognitivnim funkcijama, a Selen dokazano doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Kombinacija aktivnih sastojaka Alimente® postiže sinergijske učinke i brzo djelovanje.

Kakvu kontrolu kvalitete provodi Alimenta®?

Kontrola kvalitete je najvažniji dio proizvodnog procesa Alimente®.

Kvaliteta svakog pojedinačnog sastojka se kontrolira u kontrolno – analitičkom laboratoriju i za svaki sastojak se izdaje certifikat analize. Proizvodni proces je osobito nadziran, primjenjuje najviše profesionalne standarde u skladu sa smjernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP), prema načelima HACCP sustava i ISO certifikatima za sustav upravljanja kvalitetom medicinskih proizvoda.

Glavni aktivni sastojak Alimente je biološki najpotentniji ekstrakt biljke Bacopa monnieri, proizveden metodom koja jamči najvišu moguću kvalitetu i zastupljenosti aktivnih spojeva Bakozida A i B u količini koja prelazi 50%.

Alimenta® je razvijena u Hrvatskoj i proizvodi se u Hrvatskoj, odobrena je od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i dostupna je u ljekarnama.

Alimenta®

alimenta.life

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!