ONO STE ŠTO MISLITE DA JESTE

Osjećaj seksipila krije se u glavi

21.04.2011 u 08:14

Bionic
Reading

Mislite li za sebe da ste seksipilni? Ako mislite, onda najvjerojatnije i jeste jer, kako pokazuje najnovije istraživanje, osjećaj seksipila je u glavi

Sve više istraživanja potvrđuje da ljepota, ali i sve drugo uistinu dolazi iz unutra. Najnovije australsko istraživanje otkriva da su seksi one žene koje za sebe misle da su seksi. To vrijedi za one žene koje se mogu pohvaliti lijepim fizičkim izgledom, ali i za one koje prema uobičajenim kriterijima nisu najljepše.


U istraživanju je sudjelovalo 30 žena – 15 s lijepim fizičkim atributima i lijepim licem te 15 s viškom kilograma i nesavršenim licima. Sve ispitanice odgovarale su na niz pitanja o mišljenju koje imaju same o sebi, ali i o njihovim odnosima s muškarcima.

Pokazalo se da fizički izgled ne igra nikakvu ulogu. Naprotiv, realno zgodnije žene češće su imale primjedbe na svoj izgled i osjećaj seksualnosti. U skupini žena nesavršenog izgleda, čak devet njih izjavilo je da smatra da su seksi. Među lijepim ženama, tim se osjećajem pohvalilo njih sedam.

Žene koje se osjećaju seksi imaju i više uspjeha kod muškaraca, neovisno o njihovu izgledu. Zašto? Znanstvenici kažu da je sve u ponašanju koje je odraz slike koju imamo sami o sebi. Žene koje mise da su seksi, ponašaju se samopouzdano, uspravnije hodaju, češće se smiju, češće očijukaju, zabavno razgovaraju i ne boje se prve prići muškarcu. Baš zbog takvog ponašanja muškarci ih i doživljavaju kao seksipilne žene.

Ovo je još jedno istraživanje koje je pokazalo da većina stvari u životu dolazi upravo iz glave. Stoga umjesto da razmišljate o rigoroznim dijetama, napornim vježbama ili bolnoj estetskoj kirurgiji, prihvatite da ste lijepe, uvjerite se u vlastiti seksipil i uživajte u životu.