MODNI FENOMEN

Omraženi trend koji ne pokazuje znakove stajanja: 'Tatine' tenisice i u ljetnim mjesecima dominiraju stajlinzima

29.06.2021 u 09:02

Bionic
Reading

Iako se još uvijek mogu pohvaliti velikom popularnošću na modnoj sceni, dominaciju klasičnih bijelih tenisica posljednjih sezona ozbiljno su uzurpirali modeli kakvi najbolje opisuju očev stil odijevanja

Ovaj modni fenomen po mnogima je eksplodirao godine 2017. kada je gruzijski dizajner Demna Gvasalia na čelu modne kuće Balenciaga predstavio takozvani Triple S model tenisica, a koji je uspio stvoriti nezapamćen buzz na modnoj sceni. Vođeni Balenciaginim primjerom, brojni dizajnerski brendovi odlučili su lansirati vlastite verzije glomaznih i nimalo glamuroznih tenisica, a njihova popularnost nastavlja se potvrđivati iz sezone u sezonu.

Posljednjih sezona klasični modeli tenisica New Balance, a koji najbolje opisuju trend 'tatinih' tenisica slove za najpoželjnije na modnoj sceni o čemu dovoljne govore stajlinzi svjetskih zaljubljenica u modu s Instagrama.

Prvenstveno zahvaljujući svojoj veličini, takozvani tatini modeli tenisica na prvi pogled izgledaju izazovno za nošenje i kombiniranje, no jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice svakodnevno dokazuju kako će upravo ovaj tip obuće najbolje 'ublažiti' prestroge siluete odjeće ili ultra ženstvene komade.

U ljetnim mjesecima zaljubljenice u modu najradije ih nose s lepršavim, cvjetnim modelima haljina ili minijaturnim suknjama čime postižu modnu ravnotežu i cjelokupni stajling uspijevaju učiniti modernijim.

Kao što je slučaj s većinom tenisica i tatini modeli najbolje će pristajati jednostavnim stajlinzima u znaku klasične bijele majice i traperica ravnoga kroja, a modni stručnjaci savjetuju da ih izbjegavate nositi uz sportsku odjeću kako biste uspješno izbjegli usporedbe sa stilom odijevanja očeva.