PROLJETNI HIT

Omraženi trend iz 80-ih nikad nije bio poželjniji

02.03.2017 u 06:51

  • +6

Hit sakoi za proljeće

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Ako ste pomislili da će trend prenaglašenih ramena na ženskim sakoima zauvijek ostati zakopan u 80-im godinama prošlog stoljeća, prevarili ste se. Aktualni proljetni trendovi najavili su povratak pomalo predimenzioniranih sakoa naglašenih ramena

Ležeran kroj sakoa s naglašenim ramenima dominirao je 80-ih, a po svemu sudeći, vraća se na modnu scenu u velikom stilu i izgleda bolje no ikad.

Kao glavnog krivca njegova povratka na modnu scenu mnogi vide gruzijskog dizajnera Demnu Gvasaliju, kreativnog direktora modne kuće Balenciaga i osnivača iznimno popularnog brenda Vetements.

U aktualnoj Balenciaginoj kolekciji mnogo je modela sakoa naglašenih ramena što je postignuto ušivenim jastučićima.

Ovaj kroj sakoa koji inspiraciju crpi iz muške mode 80-ih se smatrao idealnim rješenjem za isticanje struka, a ove sezone poželjniji je no ikad.

Primjer Balenciagina dizajnera odlučili su pratiti i high street brendovi ponudivši cjenovno pristupačnije verzije ovog retro trenda.

Sudeći po izdanjima zvijezda urbane mode i dizajnerskim rješenjima, predimenzionirani sakoi danas su najpoželjniji u kombinaciji s trapericama ili pak s korzetnim ili debelim kožnim remenima koji dodatno ističu struk.

A post shared by MyFashgram (@myfashgram) on