BOLNA TOČKA

Oko čega se parovi daleko najviše svađaju?

05.06.2014 u 10:26

Bionic
Reading

Novo istraživanje baca sasvim novo svjetlo na razloge zbog kojih se svađa najveći broj bračnih parova. Brojke pokazuju da se najveći broj njih svađa zbog novca

Magazin Money za potrebe istraživanja u studiju je uključio 1.010 osoba u braku, starijih od 25 godina te s prihodima kućanstva iznad 50 tisuća dolara kako bi saznali kako parovi nakon sudbonosnog 'da' upravljaju novcem.

Rezultati istraživanja pokazali su da 70 posto parova o temi novca raspravlja više i češće nego o kućanskim poslovima, zajedništvu, seksu, hrkanju i kuhanju obroka, prenosi Huffington Post. Po pitanju novca, prema rezultatima istraživanja, bračni parovi se najčešće svađaju zbog ključnih pet razloga, a to su nepromišljene i lakomislene kupovine (46 posto), kućni proračun (33 posto), dug na kreditnim karticama (26 posto), nedovoljna štednja za crne dane (25 posto) te neučinkovita štednja za mirovinu (22 posto).

Istraživanje je također pokazalo kako su muškarci najsretniji kada njihova supruga zarađuje istu ili veću količinu novca u usporedbi s njihovom plaćom, a muškarci čije supruge imaju visoke plaće također uživaju u boljem seksualnom životu.

No istraživanje donosi i neke ne baš zabavne podatke. Tako brojke pokazuju kako 60 posto muževa i žena provjerava bankovne račune češće nego što vode ljubav, a 22 posto ispitanika priznalo je kako od supružnika skrivaju stvari koje su kupili u tajnosti.