humanitarna akcija

Odlučimo sami kakav svijet želimo gledati i zajedno pomozimo Ukrajini

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Otkada je Rusija započela s invazijom na Ukrajinu, srce Europe ne prestaje krvariti. Više od 4,2 milijuna ljudi, od kojih su većina žene i djeca, spašavajući svoj život pobjegli su u nepoznato. Neki od njih su u potrazi za sigurnijim utočištem stigli u Hrvatsku, a s nastavkom ratnih borbi, humanitarne potrebe u Ukrajini rastu iz minute u minutu

Kako izgleda pogled na svijet ovih dana, najbolje je prikazano u novom humanitarnom videu Optike Anda i Hrvatskog Caritasa'Svijet kakav želimo gledati'. Bezbrižnost djetinjstva, sigurnost doma i nada u bolje sutra, zamijenjeni su prizorima ratnih stradavanja. U animiranom videu, koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, omiljeni lik među svim generacijama, Anda Panda, potaknuta potresnim ratnim prizorima, podsjeća nas da svi imamo moć odlučiti kakav svijet želimo gledati.

Izvor: Društvene mreže

'Od početka ratne agresije, Optika Anda izražava suosjećanje s ukrajinskim narodom te smo zajedno s Hrvatskim Caritasom htjeli poslati poruku o prijeko potrebnom miru u svijetu kao odgovor na humanitarnu krizu današnjice. Naša maskota Anda Panda dokazuje da za podršku i ljubav ne treba mnogo, a dobro se uvijek može vidjeti srcem. Zajedničkom kampanjom nastavljamo poticati poslovne subjekte i širu zajednicu na solidarnost te pozivamo sve da se uključe u akciju 'Pomoć za Ukrajinu', poručili su iz Optike Anda.

U sklopu humanitarne akcije Optika Anda donirala je sto tisuća kuna i šesto četrdeset modela naočala za stanovnike ratom zahvaćene Ukrajine. U akciju 'Pomoć za Ukrajinu' možete se uključiti i vi:

  • Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
  • Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
  • Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa https://www.caritas.hr/
  • Darom trajne hrane i higijenskih potrepština u župnim i nad/biskupijskim caritasima

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!