KAO KOD FRIZERA

Odlične ideje kako sami napraviti valove u kosi

31.12.2015 u 08:47

Bionic
Reading

Gotovo svaka djevojka s ravnom kosom katkad poželi kovrče ili barem valove koji su obilježili 2015. godinu. Umjesto raznih aparata ili odlazaka frizeru, postoje i načini kako kovrče složiti sami kod kuće

Za bilo koju vrstu kovrčanja kose bez glačala ili uvijača, kosu uvijek treba tretirati učvršćivačima i neka bude vlažna. A osim što pletenicu ili traku možete ostaviti preko noći, u žurbi će pomoći i sušenje sušilom.

Traka za kosu

Nakon što ste traku za kosu stavili na glavu, uzmite pola kose s jedne strane i uvijajte je pa zatim umetnite oko trake. Isto treba učiniti i s drugom polovicom kose. Možete, kao što je prikazano u videu, koristiti i dvije trake za kosu, ali računajte da će ovom metodom kovrče nastati samo na omotanim pramenovima, a ne do vrha glave, odnosno tjemena.


Pletenice

Jedan od najlakših načina pravljenja kovrča su pletenice. Kako ćete vidjeti u videu, pletenice se slažu, dok je kosa vlažna, sa svake strane glave kako bi se kosa nakovrčala što bliže tjemenu, a na kraju se spoje u jednu pletenicu.


Trik s čarapom

Uzmite dugačku čarapu, ali joj odrežite dio na prstima kao da ste dobili nanogvicu. Zatim čarapu uvijte. Kosu svežite na vrhu glave u konjski rep. Čarapu stavite na kraj repa, razdijelite vrhove na dva kraja i uvijajte dok ne dobijete punđu.