LJETNI TRENDOVI

Odlazi li bikini iz mode?

24.04.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Iako je bikini dugo bio jedan od najpopularnijih izbora za plažu, čini se da će se ovog ljeta sve više žena odlučiti za konzervativniju opciju jednodijelnog kostima

Većina američkih žena, njih čak 53 posto, slijedit će ovog ljeta Kim Kardashian i Sofiju Vergaru koje nose jednodijelne kupaće kostime, jer većina žena priznaje da je ova opcija bolja za njihov oblik tijela.

Od 2.321 anketiranih žena u jednom istraživanju samo je 18 posto izjavilo kako planiraju na plaže izaći u minijaturnom bikiniju, a preostalih 29 posto ispitanica kazalo je kako bi se odlučilo za tankini.

Žene koje bi se odlučile za jednodijelni kupaći kostim tvrde da je taj, iako konzervativan izbor, bolje prilagođen njihovoj figuri. Trećina žena koje žele nositi jednodijelni kostim objasnile su da im je ta opcija puno ugodnija.

Rezultati ankete pokazuju da žene biraju kupaće kostime procjenjujući koliko neki model skriva ili ističe njihove atribute. Anketa je htjela utvrditi koliko se žene osjećaju nesigurno u svojoj koži te koliko ih to motivira na izbor modela kupaćeg kostima. Upitane misle li da imaju savršeno tijelo za plažu čak je 82 posto ispitanica odgovorilo niječno. Iako su bikiniji nekad bili najpopularniji izbor, današnje žene vjeruju da im jednodijelni kostimi više odgovaraju.

Trećina ispitanica već se priprema za ljeto i planira dijetu do sezone sunčanja i kupanja.

Stručnjaci savjetuju da potrošite i vrijeme i novac na izbor kupaćeg kostima koji vam najbolje odgovara, jer je dobar kupaći kostim poput dobrog odijela kojeg ćete nositi više sezona, piše Daily Mail.