NEODOLJIV TREND

Odišu luksuzom i ponovno drmaju modnom scenom: Ovo su najljepši komadi od baršuna s polica trgovina

18.12.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Iako se ne tako davno smatrao zastarjelim i nenosivim materijalom, mekani baršun posljednjih godina postao je sastavnim dijelom jesensko-zimskih kolekcija, pritom kraseći brojne odjevne komade, modne dodatke, ali i obuću

Od 2016. godine pa sve do danas baršun je podjednako prisutan u kolekcijama dizajnerskih i high street brendova namijenjenim hladnim mjesecima u godini. Luksuznog izgleda, taj je materijal nakon pandemijske godine sve traženiji na modnoj sceni, a u prilog navedenome dovoljno govore izdanja poznatih dama kakvima svjedočimo posljednjih tjedana.

NOSI SE BARŠUN

Kao stvorena za svečane prigode: Ova tkanina ponovno dominira stajlinzima slavnih ljepotica

Pogledaj galeriju

U svijetu slavnih reality zvijezda i poduzetnica Kim Kardashian ove sezone pokazala se najvećom ljubiteljicom baršuna noseći nekoliko kreacija od ovog materijala s potpisom gruzijskog dizajnera Demne Gvasalije, na čelu modne kuće Balenciaga.

U odnosu na slavnu Kardashianku, koja je mahom isticala baršun pripijenim kombinezonima i haljinama, ljepotice s holivudske A-liste dokazale su da je i ove godine najpoželjniji u formi odijela.

Neovisno o trendovskim strujama na modnoj sceni, sakoi stvoreni od baršuna već dug niz godina slove za zimski klasik koji se isplati imati u ormaru, a osim njima, police trgovina sada vrve mnoštvom baršunastih komada za svačiji ukus i stil.

  • +23
Komadi od baršuna Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zahvaljujući svom sjajnom izgledu, baršun je uvjerljivo najzastupljeniji na odjeći za svečane prigode, poput onih namijenjenih sezoni blagdanskih zabava i domjenaka, kakvima posljednjih tjedana vrve police trgovina.

Baš poput sestrinskog samta, baršun se savršeno sljubljuje s komadima koji slijede retro tematiku, kao što su hlače trapez nogavica ili trenirke po uzoru na modele s potpisom brenda Juicy Couture, kakve su drmale modnom scenom početkom milenija. Neovisno o tome za koji se komad odlučili, ove sezone u mekom baršunu luksuznog izgleda greške će biti svedene na minimum.