tople I TRENDI

Bliži se zima, a čizme za najhladnije dane nikada nisu izgledale bolje: Ovo su najljepše i najtoplije verzije s polica trgovina

04.12.2021 u 20:39

Bionic
Reading

I ove sezone high street brendovi i poznate modne kuće stavili su nas pred slatke muke jer ponuda čizama, a posebice modela za snježne uvjete i temperature ispod nule, nikad nije bila bogatija

Za modele toplih čizama karakteristično je to da imaju debeli potplat i izolacijski sloj presvučen nepropusnim materijalom, a iznutra su najčešće obložene vunom ili umjetnim krznom. I prije službenog početka zimske sezone određeni modeli toplih čizama postali su jako popularni.

  • +10
Tople čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Donedavno iznimno popularni modeli nalik ušminkanoj verziji gojzerica ove sezone dobili su dlakavu konkurenciju.

Francuski Chanel, talijanska Prada, Miu Miu i belgijski dizajner Dries Van Noten samo su neka od poznatih imena u svijetu mode koje ove sezone nalažu nošenje dlakavih verzija odjeće, torbi, pa tako i obuće na čelu s čizmama. Njihov primjer očekivano su odlučile slijediti popularne high street trgovine, a mjeseci pred nama pokazat će hoće li ovaj povratnički trend u svijetu obuće zaživjeti i na gradskim ulicama.

S druge strane fasciniranost modnog svijeta podstavljenim komadima odrazila se i na čizme. Danas nimalo rijedak prizor na policama trgovina postale su one podstavljene po uzoru na hit model Pillow, kakav je prošle godine lansirala modna kuća Louis Vuitton.

Ova luksuzna inačica buca postala je predmetom žudnje modnih ovisnica diljem svijeta, a podstavljene primjerke čizama danas nude brojne high street trgovine, kao i dizajnerska imena poput Francuskinje Isabel Marant.

U prilog traženosti toplih čizama dovoljno govore nedavni podaci modne tražilice Stylight, prema kojima su danas najtraženije one s potpisom talijanskog brenda Moon Boot, a u mjesecima pred nama brojnim damama nesumnjivo će omiljeni odabir predstavljati omražene uggsice - svoju su relevantnost na modnoj sceni prvenstveno sačuvale zahvaljujući udobnosti i toplini koju pružaju pri niskim temperaturama.