baggy model

Od Jennifer Lopez do kraljica ulične mode: Ove traperice uživaju nezapamćenu popularnost

14.08.2023 u 20:15

Bionic
Reading

Traperice baggy kroja osvojile su srca modnih ovisnica i zauzele status najtraženijeg jesenskog komada

Zaljubljenice u modu sve su više fokusirane na trendove koji će prevladavati nadolazeće jeseni, a jedan takav su i baggy traperice koje viđamo podjednako često na modnim pistama i stajlinzima trendseterica.

Uske traperice držale su tron najpoželjnijih komada od 2010-ih godina, no primat su im još prošle sezone uzeli široki krojevi, a tako će biti i u novoj sezoni.

Prepoznatljivi po nismo struku i dramatičnim linijama, svoj prvi val popularnosti doživjele su u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 1990-ih kada je 'in' bila ležerna moda.

Ovaj trend, u to vrijeme relativno kontroverzan, sastojao se od nošenja traperica ispod struka, ponekad otkrivajući donje rublje. Zvuči pomalo nevjerojatno da su ga pokrenuli američki zatvorenici koji, bez remena, nisu imali drugog izbora nego pustiti hlače da im vise uz stražnjicu...

Deset godina kasnije, reperi prisvajaju ovaj novi način nošenja traperica i čine ga značajnim obilježjem svog modnog DNK, čime su i službeno postale jedan od prepoznatljivih trendova.

GIGI HADID

Ovakav model traperica i dalje je na tronu popularnosti, a iznimno je laskav

Pogledaj galeriju

Ove sezone, dizajneri su opčinjeni ovim retro komadom pa je tako Gucci predstavio nekolicinu baggy modela koji se ističu ultraširokim nogavicama, gotovo nalik radnoj odjeći.

Victoria Beckham nosila ih je u chic ženstvenoj verziji, a trendseterica i manekenka Gigi Hadid nosila ih je u casual stajlingu u New Yorku. Tada ih je kombinirala s bijelim demperom, pletenom Prada tote torbom i ogrlicama koje su svemu dale dodatan retro šarm.

  • +6
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Nije im odoljela niti jedna od najvećih zvijezda današnjice, Jennifer Lopez, koja je birala baggy model za chic kombinaciju sa džemperom i šalom koju je nosila prilikom šopinga u Parizu.

Nosile su ih i kraljice ulične mode Hailey Bieber, koja ih je uskladila s bijelim topom i predimenzioniranim blejzerom, te Katie Holmes koja je ih je nosila na espadrile s visokom platformom - obućom koja na ove hlače pristaje kao salivena.