udobne i chic

Obožavali smo ih nositi: Omiljene sandale s početka milenija ponovno su 'in'

09.08.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Brend Coperni oživio je japanke s platformom, a brojne trendseterice prigrlile su ovaj stil koji osvaja udobnošću

Ako postoji ljetna obuća koja nas najviše podsjeća na stil dvijetisućitih ili 'Y2K' onda su to japanke s platformom, koje su tada bile nezaobilazan modni komad.

Tanga sandale možda su se nametnule kao jedna od cipela koje ovog ljeta najčešće viđamo, no japanke s platformom sve više postaju sastavnim djelom ležernih lookova u skladu s ljetnom opuštenošću.

Iako slove kao obuća omiljena generaciji Z, brend Coperni uspio ih je približiti čitavom modnom svijetu kroz jedinstven redizajn. Njegova gumena platforma i naramenice od tkanine promiču maksimalnu udobnost i omogućuju garantirano podizanje stajlinga za plažu.

  • +2
Japanke s platformom - Coperni Izvor: Promo fotografije / Autor: Coperni promo

U novoj kolekciji prisutan je niz privlačnih modela, od klasičnih crnih preko efektnih uzoraka cvjetova i zebrinih prugica do trendi modela od trapera.

Prva koja ih je proslavila ovo ljeto bila je Bella Hadid, poznata kao strastvena promicateljica Y2K brenda, koja ih je kombinirala s pencil suknjom i zelenom majicom bez rukava.

Nije im odoljela niti Nicola Peltz, američka glumica, koja ih je nosila s traper bermudama i još jednim hitom ovog ljeta - torbicom od rafije.

Točku na 'i' stavila je pjevačica i trendseterica Dua Lipa koju smo redovito mogli vidjeti na plaži upravo u Copernijevim japankama s platformom, a najdojmljivija bila je kombinacija s heklanim kupaćim kostimom i torbom Loewe iz limitirane edicije.

Nostalgija za modom 2000-ih godina prisutnija je no ikad, a s komadima poput ovih udobnih sandala u prvom planu, ovaj trend postao je još privlačnijim i neodoljivim!