moda bez granica

Objavljena je lista najvećih ikona stila, a prvo mjesto pripalo je Harry Stylesu čije kombinacije dižu popriličnu prašinu u modnom svijetu

26.11.2021 u 22:24

Bionic
Reading

Prema najnovijim podacima Harry Styles nadmašio je Billie Eilish te je okrunjen titulom najveće svjetske ikone stila

Britanski pjevač posljednjih je godina privukao je puno pažnje i podignuo poprilično prašine na modnoj sceni svojim ekstravagantnim, upečatljivim i rodno neopterećenim stilom. Sjetimo se samo kombinacije Guccijeve jakne i haljine koju je odjenuo prilikom snimanja Vogue naslovnice 2020.

Harryjevi stajlinzi i modne kombinacije ove godine bili su najtraženiji u čak 27 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Španjolsku, pokazala je to analiza podataka Google pretraživanja koje je napravio Money.co.uk.

Početkom ovog mjeseca bivša zvijezda One Directiona upustila se i u beauty vode lansiranjem vlastitog brenda naziva Pleasing. Prvi predstavljeni proizvodi bili su lak za nokte, serum za kožu te čelični valjak za usne i oči.

  • +8
Harry Styles Izvor: Profimedia / Autor: Perry Smylie / MirrorPix / Profimedia

Billie Eilish zauzela je drugo mjesto

Harryjev modni utjecaj potisnuo je prošlogodišnju pobjednicu, kantautoricu Billie Eilish na drugo mjesto liste najutjecajnijih svjetskih ikona stila. Njezina grunge estetika karakteristična na Generaciju Z bila je najtraženija u 23 zemlje, uključujući Brazil, Indiju, Portugal i Tursku.

Za tri mjesta pomaknula se pjevačica Ariana Grande koja je ove godine zauzela treće mjesto, a njezin stil bio je vrhu pretraživanja u 14 zemalja.

Prvih pet zaokružile su članice obitelji Kim Kardashian i Kendall Jenner, čiji su modni izgledi bili najpopularniji u osam, odnosno sedam zemalja. Kylie Jenner, Cardi B, Rihanna, Jisoo iz Blackpinka i Justin Bieber također su ušli u prvih deset najutjecajnijih ikona stila.