SPORT I ZDRAV ŽIVOT

Novigrad - grad koji nudi pravi odmor

28.05.2010 u 22:53

Bionic
Reading

Želite godišnji odmor iskoristi za rekreaciju i bavljenje sobom? Pravo mjesto za vas je onda Novigrad koji će vam ponuditi niz rekreativnih sadržaja, ali i mnogih drugih koji će goditi vašem tijelu i duhu

Grad Novigrad smješten je na sjeverozapadnoj obali istarskog poluotoka, udaljen 25 kilometara od granice sa Slovenijom. Broji oko 5.000 stanovnika, a zaposlenost je veća od 50 posto. Novigrad je nedavno proglašen najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj, a kriteriji prema kojima se dodjeljuje ta prestižna titula su: stopa nezaposlenosti, dohodak po stanovniku, proračunski prihod te opće kretanje stanovništva.

Novinari su uz more vježbali s Marijom Valentićem

Za razliku od drugih turističkih gradova koji naglasak stavljaju na zabavu, glamur i noćne provode, Novigrad turistima nudi drukčiju vrstu odmora, onu koja će čovjeku uistinu obnoviti duh i tijelo. U to su se uvjerili novinari koji su tamo boravili na poziv Grada Novigrada, turističke tvrtke Laguna Novigrad te tvrtke Luxottica Jugoistočna Europa koja je generalni distribucijski centar za naočale poznatih marki.

Uz postojeće sportske sadržaje poput biciklizma, trčanja, streličarstva, raftinga na rijekama i slobodnog penjanja, Novigrad će turistima uskoro ponuditi i novu sportsku dvoranu. Moderna i lijepa dvorana, djelo arhitekata Maria i Piera Perosse, ukopana je u zemlju, a broji dva kata. Ima 1.800 sjedećih mjesta, a prikladna je za razne sportske priredbe i sadržaje. Grad Novigrad gradio ju je racionalno, a i njezino će održavanje biti takvo jer, primjerice, dvorana je napravljena tako da klimatizacijski uređaji neće biti potrebni čak ni po najvećoj vrućini.

Osim u novoj dvorani, gosti će u Novigradu moći uživati i u hotelu Maestral koji je obnovljen, a dio šarma zasigurno duguje i prekrasnom wellness i spa dijelu koji nudi sve za opuštanje i uživanje. Nezaobilazan je i bazen s morskom vodom te prostrana teretana za sve one koji žele ostati u kondiciji.

Da vodstvo Novigrada uistinu misli da su sport i zdravlje iznimno važni, pokazali su i novinarima koji su svakodnevno imali programe tjelovježbi pod vodstvom kineziologa Marija Valentića. Osim što ih je upućivao u tajne vježbanja, Mario je novinarima otkrio i važnost zdrave prehrane.

Međutim, kada je riječ o hrani, u Novigradu je teško ostati skroman s obzirom na to da je gurmanska ponuda velika i primamljiva, a impresivan je i izbor kvalitetnih istarskih vina. Ipak, od dodatnih kalorija ne treba strahovati, jer

Novigrad uskoro dobiva i novu dvoranu

postoje brojna mjesta koja nude mogućnost rekreacije i bavljenja sportom, tako da prijetnja vitkosti ne postoji. Za one koji imaju jak natjecateljski duh i vole nove izazove, Novigrad nudi atrakciju gađanja glinenih golubova u čemu su se okušali i novinari.

Sve u svemu, Novigrad je simpatičan istarski grad koji svojim gostima nudi odmor i obnovu u pravom smislu tih riječi. Treba napomenuti i to da sportski sadržaji nisu jedina atrakcija u Novigradu te da postoji i mnogo kulturnih spomenika koje vrijedi vidjeti.