SVIJEća koja osvaja

Trendovi se mijenjaju, ali ovaj ukras godinama dominira domovima ljubitelja interijera

16.01.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Već iz letimičnog pogleda na kategoriju 'dekoracija za dom' na Pinterestu, jasno je zaključiti da detalj staklenih čaša s prepoznatljivom, ovalnom etiketom dominira u brojnim interijerima

Diptyque, kuća tipične pariške elegancije, prožima najsuvremenije interijere svojim prepoznatljivim mirisima. Prepoznatljive među tisućama, njegove iznimno šik svijeće (prve su stvorene1963.) izlivene u prozirno staklo ukrašeno prepoznatljicom, amblematskom ovalnom etiketom, već su ukrasni predmet sam za sebe.

Ljubitelji dekoracije već su odavno preusmjerili upotrebu staklenog pakiranja ovih svijeća kako bi u njega ubacili kaktus, svoje kistove za šminku ili čak četkicu za zube, nakon što je svijeća gotova, kao što se može vidjeti na brojnim fotografijama na Pinterestu i profilima ljubitelja interijera na Instagramu.

Bilo da su istaknute u spavaćoj sobi, hodniku ili kupaonici, lijepih mirisnih svijeća ne bi trebalo nedostajati u domu, a ljubitelji interijera obožavaju iskoristiti njihovo stakleno pakiranje kao držać za različite kozmetičke potrepštine poput pamučnih štapića ili kistova.  

Kako biste iskoristili stakleno pakiranje ovih ili sličnih svijeća s tržišta, pričekajte da se dogorjela svijeća ohladi, a zatim je stavite u zamrzivač preko noći. 

Sutradan izvadite svijeću iz zamrzivača i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi. Okrenite čašu naopačke i lupkajte dlanom po dnu kako biste uklonili skupljeni ovalni vosak, po potrebi drškom žlice.

Uklonite metalnu bazu koja drži fitilj kliještima ako je još uvijek zalijepljena za dno čaše, a zatim završite brisanjem unutrašnjosti stakla vlažnom, sapunastom krpom.

Svjestan tog fenomena i statusa kojeg njegove svijeće uživaju u zajednici ljubitelja interijera, francuski Diptyque je čak razvio niz dodataka posvećenih ovim ukrasnim diverzijama. Les Inséparables nudi dvije veličine staklenih stakala za svijeće koje donose novu reljefnu strukturu.