BLASFEMIJA

Novi Mustang bi u Europi mogao biti dizelaš!

09.12.2013 u 09:52

Ford Mustang

Izvor: Promo fotografije / Autor: ford

Bionic
Reading

Mnogi tradicionalisti među automobilskim fanaticima propeli su se na zadnje noge kada je Ford najavio ugrađivanje četverocilindričnog motora pod poklopac novog Mustanga. Možemo samo zamisliti kako će tek reagirati na posljednju najavu iz Plavog ovala

Ford bi naime u svoj novi muscle car ugradio hibridni sklop, električni pogon, pa čak i dizelski motor. Da, dizelski motor.

Rekao je ovo australskom GoAutu Bob Bascetti, Fordov direktor za globalni razvoj pogonskih jedinica, ističući da su trenutno u stadiju u kojem razmatraju nekoliko alternativa.

‘S obzirom na ciljeve što se tiče potrošnje goriva, moramo sagledati sve opcije. Dizel je jedna od tih opcija’, rekao je Bascetti.

Dizelaš pod poklopcem Mustanga, koliko god zvučalo blasfemično, i nije tako loša ideja, posebice kad se u obzir uzme potencijal koji Ford ima u ovom segmentu. Tu je 2,7-litreni V6 koji je Ford razvio u suradnji s PSA grupom, a koji razvija 204 KS i 435 Nm, zatim trolitreni V6 s 271 KS i 600 Nm te naposljetku 4,4-litreni V8 koji razvija 330 KS i 700 Nm.

Što vi mislite?