Bellabeat

Novi holivudski trend: Život u skladu s menstrualnim ciklusom

02.03.2022 u 17:22

Bionic
Reading

Na wellness festival portala Poosh, u vlasništvu Kourtney Kardashian, pozvana je i Urška Sršen, suvlasnica tvrtke Bellabeat. U razgovoru s nutricionisticom Shaynom Taylor, Urška je otkrila prednosti usklađivanja stila života prema fazama menstrualnog ciklusa

Urška Sršen je nastupila u nedjelju 27. veljače na Poosh Your Wellness festivalu zdravlja i ljepote koji se održava online dva puta godišnje u organizaciji Poosh portala i same Kourtney Kardashian. Slogan ovog posljednjeg festival je 'Buduća ti', a otkriva nove trendove u zdravlju, ljepoti i lifestyleu, a sve kako bi žene postale najbolje verzije sebe, stoji u priopćenju.

U sklopu festivala održan je panel na temu 'Budućnost brige o sebi' na kojem su sudjelovale Urška Sršen i nutricionistica Shayna Taylor. Govorilo se o važnosti razumijevanja faza menstrualnog ciklusa kako bi žene mogle optimizirati svoje zdravlje, ali i posegnuti za neiskorištenim potencijalima koji se skrivaju u svakoj od nas.

'Svaka faza od četiri faza ciklusa nosi svoje posebnosti. U prvoj fazi, tijekom menstruacije, trebale bi biti posvećene sebi, reevaluaciji i promišljanju, trebamo mir i odmor. Folikularna faza je najbolje vrijeme za planiranje, nove početke, period kad imamo puno energije i stvaralačke snage. Tijekom ovulacije spremne smo testirati svoje granice, društvene smo i otvorene, pune strasti. U luteinskoj fazi naš se fokus okreće prema unutra, usporavamo te je ovo idealno vrijeme za koncentraciju, završavanje projekata, a preporučuju se treninzi nižeg intenziteta', objasnila nam je Urška Sršen.

Praćenje menstrualnog ciklusa, odnosno razumijevanje faza ciklusa, potreba našeg tijela i uma tijekom svake od faza, a potom optimiziranje naših aktivnosti i prehrane shodno fazama, zaista dovodi do poboljšanja zdravlja te postaje novi trend kojeg prati sve više poznatih žena Hollywooda uključujući i sestre Kardashian-Jenner.

Za kraj, Shayna i Urška su nam pokazale kako napraviti zdrave čokoladne datulje za ublažavanje simptoma PMS-a. Aplikacija Bellabeat Coach nudi korisnicama individualiziranu podršku tijekom svake od faza menstrualnog ciklusa, a uz redovno korištenje Bellabeat Ivy pametne narukvice čini kompletan ekosustav koji pomaže nam da pratimo ciklus i budemo najbolja verzija sebe.

Festival je, zajedno s Kourtney Kardashian, otvorio Benny Drama, a uživo ga je moglo gledati preko 320 tisuća pretplatnika Youtube kanala Poosh.

Poosh je lifestyle portal koju je početkom 2019 osnovala Kourtney Kardashian. Misija mu je edukacija, motivacija te stvaranje i očuvanje modernog načina života, koji je dostupan svim čitateljima. Pokriva teme kao što su zdravlje, ljepota, lifestyle, majčinstvo, unutarnje uređenje i mnoge druge. Ime je dobio prema nadimku Kourtneyne kćeri Penelope. U sklopu portala je i online trgovina u kojoj se nude proizvodi koji savršeno nadopunjuju sadržaj portala, a koriste ih Kourtney i Kim Kardashian. To su proizvodi za wellness i zdravlje, kozmetika i preparativna njega te mnogi drugi, a svi oni dolaze s prestižnom oznakom 'Odobrio Poosh'. Od listopada prošle godine u Poosh online trgovini nalazi se i Bellabeat Ivy.

Ovjde možete pogledati skeč of popularnog perfprmera Benny Drame koji na ruci cijelo vrijeme nosi IVY.