JURAJ ZIGMAN

Nova milenijska žena je seksi i neustrašiva

20.10.2011 u 10:05

Bionic
Reading

Nakon kratke pauze ljubitelj modne kritike i publike Juraj Zigman vraća se na omiljenu mu pistu ovosezonskog htc Cro a Portera

Vjeran svom modnom izričaju, dizajner ovaj put odlazi u novu dimenziju svoga istraživanja i bavi se futurističkim pristupom modnog oblikovanja. Fuzijom glamura i futurizma stvara novu milenijsku ženu, naglašavajući njen seksipil i ženstvenost.

Inspiriran tehnologijom, cyber svijetom, Zigman ženi daje ulogu neustrašive moderne ratnice.

Posebnu pažnju ovaj put posvetio je konstrukciji izrade modela naglašavajući žensku siluetu. Unikatnim radom ručne izrade nastaje autorska kolekcija kojom je dizajner i sam prvi put preispitao granice modnog izražavanja.

Okosnicu kolekcije ove sezone čine korzeti kao simbol ženstvenosti kojima je naglasio ljepotu ženskog tijela. Kolekcijom dominiraju crna i bijela te njihova kombinacija. Istovremeno dizajner istražuje i nove boje poput ljubičaste te odlazi u zeleni spektar. S puno kože, laka, svile, perja, glitera, Zigman predstavlja ženu novog doba, ženu koja osvaja svijet, ulicu, modnu pistu. I ovaj put otišao je tamo gdje se nitko nije usudio i spojio dva svijeta, koja će kroz svoju viziju interpretirati na pisti ovosezonskog htc Cro a Portera.

Na ovosezonskom htc Cro A Porter Juraj Zigman predstavit će i svoju suradnju s riječkim poduzetnikom Sašom Matijašem, za kojeg je dizajnirao osam atraktivnih vreća za sjedenje lay–Z.