CHRISTY TURLINGTON

Njezina ljepota ne blijedi: Slavna manekenka nakon 25 godina na modnoj pisti

15.02.2019 u 11:21

Bionic
Reading

Lijepa Christy Turlington suvereno je vladala modnim pistama u 90-ima u društvu Naomi Campell, Linde Evangeliste, Cindy Crawford, Claudije Schiffer ili Helene Christensen, a sa samo 25 godina se oprostila s poslom modela kako bi se posvetila fakultetu

Na nedavnom se Tjednu mode u New Yorku, zgodna brineta u velikom stilu se vratila na modnu scenu i to na završnoj reviji proslavljenog dizajnera Michaela Korsa.

  • +3
Christy Turlington Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

To je bio veliki povratak na modnu scenu 50-godišnje Christy nakon čak 25 godina.

'Marc me je pozvao da nosim njegovu reviju i nisam mogla odoljeti', prokomentirala je Christy na svom Instagram profilu.

  • +11
Christy Turlington i Iman Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kad je prelijepa manekenka kročila na pistu u neobičnoj haljini od perja, kreaciji Marca Jacobsa, svi su bili očarani njezinom bezvremenskom ljepotom i vitkom figurom.

  • +2
Christy Turlington Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lijepa Christy rođena je na Novom Zelandu, a u svijet mode je krenula sa samo 14 godina odradivši brojne modne kampanje za mnoge poznate modne kuće poput Louisa Vuittona, Calvina Kleina, Versacea...

Mnogi je se sjećaju i iz legendarnog spota Georgea Michaela 'Freedom' gdje su joj društvo pravile poznate kolegice Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Linda Evangelista i Cindy Crawford, a koji je režirao danas proslavljeni redatelj David Fincher ('Nestala', 'Djevojka s tetovažom zmaja', 'Sedam', 'Klub boraca').

Christy je od 2003. u sretnom braku s filmskim producentom Edwardom Burnsom i roditelji su dvoje djece: sina Finna i kćer Grace.