met gala

Nitko je nije uspio nadmašiti: Naomi Campbell doslovce je zablistala, a svu pažnju je odnijela ogrlica vrijedna 6,6 milijuna dolara

03.05.2022 u 08:55

Bionic
Reading

Kada je riječ o najglamuroznijem modnom događaju na kojem se baš svi žele istaknuti, možete biti sigurni da će crveni tepih biti prepun upečatljivih kreacija, ali i modnih dodataka. Među brojnim uzvanicima ovogodišnjeg izdanja bala Met Gala svakako se isticala Naomi Campbell i njezina ogrlica vrijedna vrtoglavih 6,6 milijuna dolara

Kada je riječ o pojavljivanju na crvenom tepihu Met Gale, dress code je vrlo jasan: dominira besprijekorni glamur, elegancija, upečatljive kreacije, a najvažnije je istaknuti se u mnoštvu. To je ove godine svakako za rukom pošlo slavnoj Naomi Campbell, čiji je modni dodatak podignuo popriličnu prašinu.

Odjevna u crnu haljinu dugih rukava ukrašenu srebrnim detaljima, Naomi bi možda i prošla relativno neprimijećeno u moru ekskluzivnih i eklektičnih kreacija koje su ove prodefilirale crvenim tepihom ovogodišnjeg najglamuroznijeg modnog događaja. Međutim Crnu Panteru, kako je mnogi nazivaju, ne treba podcjenjivati, jer ona modu i modne trikove ima u malom prstu. Tako je crnu Burberryjevu haljinu spojila s doista ekskluzivnim nakitom, dijamantnom ogrlicom koja ne obara s nogu samo svojim izgledom, već i cijenom.

  • +5
Naomi Campbell Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Iako Naominom izgledu nije nedostajalo blještavila ni sjaja – čak je nosila nakit na licu – ogrlica je zavrijedila posebnu pažnju. Djelomično skriven iza uskog, ukrašenog ruba haljine koji je nalikovao na ogrlicu, nazirao se spomenuti komad nakita. Riječ je ogrlici Jacob & Co. načinjenoj od 37 okruglih i prirodno žutih dijamanata čija cijena iznosi nevjerojatnih 6,6 milijuna dolara.

NEMA TKO NIJE BIO

Pogledajte sve glamurozne haljine s Met Gale: Najprestižniji modni događaj vratio se raskošniji no ikad

Pogledaj galeriju

No osim vrtoglave cijene, ogrlica koja joj se presijavala na vratu poprilično je ekskluzivan komad nakita koji nije bilo lako izraditi. Kako navodi Jacob & Co., ima 161,52 karata, što uključuje 18-karatno žuto zlato, a bile su potrebne otprilike dvije godine za nabavu svih dijamanata i njezinu izradu.