KATE WINSLET:

Nikad neću odustati od borbe protiv odlaska pod nož

08.04.2012 u 17:43

Bionic
Reading

Kate Winslet rođena je u glumačkoj obitelji i nije ni razmišljala o nekoj drugoj profesiji. No nadmašila je svu svoju rodbinu i postala jedna od danas najtraženijih glumica u Hollywoodu

Godinu dana nakon uspjeha 'Titanica' Kate se udala za Jima Threapletona, s kojim je dobila kćer Miju Honey. Nakon tri godine braka objavili su razlaz, a Kate je drugi put pred oltar stala 2003. godine, kad se na vječnu ljubav zavjetovala redatelju Samu Mendesu. S njim je u braku dobila sina Joea Alfieja, ali se sedma godina braka u njezinu slučaju pokazala kriznom. Neuspjeh u ljubavi bio je obrnuto proporcionalan glumačkom napretku.

Titanic, dotad najveći i najsigurniji brod na svijetu, 10. travnja 1912. isplovio je iz luke Southampton na oduševljenje mnoštva Engleza. Nitko nije slutio da će samo četiri dana poslije 'nepotopivi' brod – potonuti. Sto godina poslije, na filmska platna dolazi 3D verzija filma Jamesa Camerona 'Titanic' iz 1997. godine.

Film je osvojio 11 Oscara, ali je izmigoljio iz ruke glavnoj glumici Kate Winslet. Tada 22-godišnja Britanka već je imala zapaženu ulogu u filmu 'Razum i osjećaji', ali ju je uloga nježne aristokratkinje Rose DeWitt Bukater vinula u zvjezdanu orbitu. Očarala je redatelje, producente i publiku, a žene su u njoj vidjele uzor.

I kad su svi mislili da će je ta uloga pratiti do kraja života, da će uvijek biti 'ona mala iz Titanica', Kate je svijetu pokazala da joj je 'Titanic' samo odskočna daska.
Iako je i sama isticala da smatra kako nakon 'Titanica' ne treba imati goleme honorare, upravo se to počelo događati. Promišljeno je birala uloge, ali su se i njoj potkradale pogreške pa je tako odbila glumiti glavnu junakinju u filmu 'Zaljubljeni Shakespeare' za koji je Gwyneth Paltrow dobila Oscara.

Kate je ipak nizala uloge u mnogim uspješnim filmovima ('Iris', 'Mala djeca', 'Put osobođenja'), a s njima i nominacije za zlatni kipić. Tek iz šestog pokušaja pošlo joj je za rukom podignuti ga u zrak, i to za ulogu u filmu 'Žena kojoj sam čitao' koji je režirao njezin tadašnji suprug Mendes.

Osim što se Britanka kroz godine definirala kao uspješna glumica, postala je ikona ženske ljepote. Nikada nije pala u zamku Hollywooda koja slavi anoreksična ženska tijela. Estetske operacije toliko su joj mrske da je čak s nekoliko kolegica osnovala Britansku ligu za borbu protiv plastičnih operacija.

'Nikad neću odustati od borbe protiv odlaska pod nož. To se protivi mojim moralnim uvjerenjima, načinu na koji su me roditelji odgojili i svemu onome što smatram prirodnom ljepotom', izjavila je bez ustručavanja Kate koja se svojih oblina nikada nije sramila i uvijek je iskreno priznavala da ima celulit i obješene grudi.

Prema jednoj anketi u kojoj je sudjelovalo 3000 muškaraca i žena, 'engleska ruža', kako joj mediji tepaju, proglašena je najljepšom prirodnom ljepoticom, a pročitati njeno ime na listama najseksi žena današnjice sasvim je normalno.