MIA KOVAČIĆ:

'Nikad ne bih odjenula nešto u čemu izgledam jeftino i golo'

22.10.2015 u 08:35

Bionic
Reading

Miju Kovačić poznajemo kao lijepu manekenku i voditeljicu In Magazina, a odnedavno je možemo pratiti i u reality showu Farma

Uvijek dotjerana Mia otkrila nam je koje su njezine beauty rutine, kako bira odjeću i u što najviše voli investirati kada su krpice u pitanju. Također nam je rekla da ima prirodnu boju kose i voli to što je ženstvena jer je kao malena imala dječačke frizure, a za njezinu zavidno vitku liniju zaslužni su vježbanje i opuštanje duha i tijela.

U čemu se inače najbolje osjećate?

U svakoj kombinaciji koja je ležerna, nepretenciozna i kojoj niste rob u smislu da stalno nešto morate popravljati ili namještati.

Koja je vaša omiljena kombinacija za svaki dan, a što volite odjenuti za izlaske?

Uglavnom su to neke dobre traperice, obična bijela majica i dobra vesta. Kada je izlazak u pitanju, onda su tu haljine i neobične cipele, no najvažnije je da mi je udobno.

Čega nikada nemate dovoljno u ormaru - jesu li to torbe, cipele, traperice…

Nikada dosta komada u kojima se dobro osjećam.

U što vrijedi investirati kad je odjeća u pitanju?

Dobra i kvalitetna jakna, cipele i torba - o tome će se svi složiti. Treba nam biti toplo i na tijelu i na nogama. Torba je ipak nešto što mora izdržati cjelodnevni i svakodnevni tempo.

Šopingirate li ciljano, primjerice na sniženjima, ili kad vam se nešto svidi?

Nisam šopingofil. Kada nešto spazim, prespavam, razmislim i ako mi je i dalje u glavi, onda kupim. Kupnja mi ovisi i o dućanu, a volim se osjećati ugodno i da je prijateljska atmosfera. Primjerice moje djevojke u dućanu Replay su mi idealne u tom smislu. Znaju što bi mi se svidjelo, nazovu me kada stigne nešto novo i uvijek popričamo kao da smo na kavi.


U kampanji za Replay

Kupujete li preko interneta, volite li online šoping?

Više sam za ljudski kontakt i super prodavače koji mi se uvuku pod kožu. Sam ritual odabira, lijepa vrećica i ponos zbog kupljenog - to mi internet ne daje, tako da ću uvijek biti za kupnju u dućanima.

Što nikada ne biste odjenuli?

Nešto u čemu bih izgledala vulgarno, jeftino i golo.

Koliko pratite trendove i mislite li da ste ovisni o modi?

Mislim da su komadi koje kupujem svevremenski i ne ovise o trenutnoj modi. Zato u svojem ormaru imam komade koji su stariji i od mene. Više sam kolekcionarka. A moda je lijep način izražavanja i dodatni detalj kojim pokazujete puno o sebi.

Koga cijenite od domaćih i stranih dizajnera?

Moje dečke iz eNVy rooma jer s tolikom lakoćom pretvaraju žene u princeze i kada imate njihovu haljinu, naprosto zračite i zamijećeni ste. Savršenu suradnju imam i s izuzetno talentiranom Irinom Car. Tu je i Andreja Bistričić iz Dioralopa, zajedno s Majom Merlić - one su genijalke i navijam da osvoje svijet. Volim estetiku Amarie, čije kreacije nosim od njezinih početaka. Tu su i Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, a izuzetno ih cijenim i uvijek me zanima što će sljedeće smisliti. Na popisu su i moje Mustre, čije majice obožavam i uvijek me svi zaustavljaju zbog njih. Od stranih komercijalnih volim Replay, čiji dizajneri uvijek pogode taj urbani nenametljiv stil koji svakodnevno nosim. Od high fashion brendova volim one koji su posebni u estetici, a to su M.M. Margiela, Rei Kuwakabo, Jean Charles de Castelbajac, Vivienne Westwood, Alaia...

Što volite ili ne volite vidjeti na muškarcima?

Imam osjećaj da je njima jednostavnije jer ako su čisti, uredni, mirišljavi i uglađeni, dovoljno je da se pojave u trapericama i t-shirtu pa su nas već osvojili. Kada pak vidim nekoga tko ima još i osjećaj za modu, postane nevjerojatno upečatljiv.

Štikle ili tenisice - što radije nosite?

Tenisice. Što neobičnije, to bolje.


Mia Kovačić blista kao Replay brand prezentorica

Što svaka djevojka mora imati u svojoj garderobi i neseseru?

Što god da ima, neka bude kvalitetno. Sve što stavljamo na sebe i ima doticaj s kožom naprosto mora imati visok standard kvalitete.

Vaš omiljeni kozmetički proizvod?

Teško mi je odabrati samo jedan. Sklop nekoliko proizvoda i radnji čine savršenu kombinaciju. Hidrolat nevena, ulje badema, krema od ljubičice, bioaktivna krema iz kozmetike Žana... Tu su i redovne masaže lica, roza glina za čišćenje lica, LPG i tretman lica kisikom u Tao wellnessu. To je prava formula kada je moja koža u pitanju.

Godinama ste vjerni smeđoj kosi - jeste li u mladosti eksperimentirali s bojama, frizurama, pramenovima, stilovima… Kako njegujete kosu?

Volim da je prirodna, nije bojana i dobro ošišana. To je sve što mi treba. U mladosti je bila dječački kratka i čupava sa šiljcima. Danas je ipak ženstvenija i volim je prepustiti u stručne ruke salona Teuta.

Kako održavate vitku liniju?

Vježbam aikido, šećem po Sljemenu i Maksimiru, idem na redovite masaže i LPG tijela u Tao wellnessu. To sve ne samo da održava mišiće, već i mentalnu sliku.

Koliko vam treba da se spremite i našminkate ujutro i kako se volite našminkati za izlaske?

Privatno se ne šminkam te mi taj dio zaista kratko traje. Volim vidjeti čistu kožu te staviti
malo maskare i nekada rumenilo. Za izlazak samo malo naglasim oči. Ne koristim pudere, samo mineralni prah Bare Minerals, izvrstan za kožu.

Kakav je vaš dnevni beauty ritual?

Umiti se toplom pa hladnom vodom. Ostaviti kožu da diše. Obavezno počešljati obrve, najveći ukras lica. I to je to. Zaista je manje - više.

Tko je po vama osoba s najviše stila kod nas i čiji vam se modni stil sviđa?

Kod nas obožavam stil Tome in der Muhlena, Ljupke Gojić, Judite Franković, Šime Eškinje, mojih prijateljica i općenito ljudi koji nisu opterećeni. Moda je eklektičnost, neopterećenost, igra i lijep način izražavanja.