RAPSODIJA U RUŽIČASTOM

Nijansa šećerne vune nosi se posvuda

11.03.2013 u 08:45

Bionic
Reading

Blijeda ružičasta nijansa okosnica je većine aktualnih make-up linija, a uz nju su najtraženija 'različak' plava i 'menta' zelena

'Pepermint' zelena već je drugu sezonu it-nijansa, bilo da je riječ o sjenilima i lakovima, olovkama i tuševima ili o modnim trendovima. Kraljica sezone ipak je ružičasta u svom najnježnijem obliku. Nosi se u svim zamislivim formama, kao blago rumenilo, sočno sjajilo ili ruž, lagano sjenilo ili lak, najbolje u polumatirajućoj varijanti i na poludugim noktima.

Boja iz srodne palete, ljubičasta, također se provlači kroz kolekcije renomiranih kozmetičkih kuća. Recimo, Guerlain je maskaru Cils d'Enfer - Maxi Lash, osim u crnoj, 'servirao' i u mističnoj purpurnoj. Ako zazirete od boja, dobro je znati da je ovdje riječ o vrlo diskretnoj ljubičastoj nijansi koja više akcentira trepavice nego što ih boji. Zapravo, izgleda kao da ste nanijeli prvo crnu, zatim ljubičastu maskaru, a konačan efekt je decentno naglašen i 'otvoren' pogled.

Paleta Dior Chérie Bow u prepoznatljivom couture ruhu nudi čak tri nijanse ružičaste, sve podjednako lagane i šarmantne. Kod ovakvih setova, make-up artisti sugeriraju da se ne pridržavate strogih pravila, nego da se poigravate teksturama i bojama. Primjerice, sjajilo možete koristiti kao rumenilo ili ga nanositi preko svog baznog rumenila za dodatan sjaj. I ruževi se mogu koristiti kao kremasta rumenila i sjenila, bilo da se nanose prstima ili četkicom.

Paleta sjenila Artdeco krije sve tri it-nijanse. Kao i obično u slučaju Artdecoa, kutija i sjenila mogu se kupovati zasebno pa sami možete kombinirati svoju idealnu 'mješavinu'. Uz to, sjenila su dostupna u dvije vrste koje se razlikuju po teksturi. Koristeći tri it-boje za kreiranje 'smoky eyesa', osvojit ćete pravi 'beauty bingo' jer je upravo to jedan od najcitiranijih lookova sezone.