MASNE NASLAGE

Nevjerojatno koliko se brzo debljamo nakon obroka

21.08.2013 u 07:51

Bionic
Reading

Jeste li se ikada pitali koliko je potrebno da se izluči litra vode koju ste popili uz ručak? Znate li koliko je vremena potrebno da dođe do začeća? Vrijeme je da se upoznate s čudesnim ljudskim tijelom i vremenom koje mu je potrebno za određene funkcije

Ljudsko tijelo, ako je zdravo, savršeni je mehanizam koji funkcionira kao sat. Točnije, za određene funkcije tijelo treba određeno vrijeme. Naučite kako funkcionira vaše čudesno tijelo.

Probava – 24 sata
Tu slasnu kobasicu koju ste sinoć pojeli vaše će tijelo probavljati cijeli dan. Točnije, pojedenoj kobasici trebaju svega tri sekunde da dospije do želuca, ali puno više vremena treba da se cijela probavi, puna 24 sata. Nekim ljudima treba i dulje, a važno je napomenuti i da se taj proces produljuje u starosti.

Zarastanje rana – do dvije godine
Potrebne su dvije godine da bi se koža, odnosno tkivo u potpunosti oporavilo od duboke rane. Riječ je o ranama koje nastaju operacijom. Budući da je ljudsko tijelo čudesno, rana počinje zacjeljivati već nakon nekoliko sekundi, ali za potpun oporavak ipak je potrebno znatno više vremena.

Debljanje – tri sata
Mislite da taj slasni i masni obrok brze hrane koji ste pojeli neće tako brzo rezultirati debljanjem? Razmislite još jednom! Istraživanja pokazuju da su potrebna svega tri sata da bi se mast počela polako taložiti na vašem struku. A nakon tri sata mast se seli i u druge dijelove tijela…

Orgazam – 20 minuta za žene, tri za muškarce
Trajanje orgazma je različito od čovjeka do čovjeka, ali vrijeme koje je potrebno da se on dostigne kreće se od tri do 20 minuta, pokazuju istraživanja. Preciznije, muškarcima su za postizanje orgazma potrebne oko tri minute, a ženama znatno više – oko 20 minuta.

Začeće – 30 minuta
Svega 30 minuta potrebno je spermiju za putovanje kroz cerviks do jajašaca i njihova oplođivanja. Iako mnogi misle da je začeće složen proces, zapravo se obavlja u vrlo kratkom vremenu – čudo se dogodi u svega pola sata!

Rast noktiju za dva do četiri milimetra – mjesec dana
Jedno je veliko američko istraživanje pokazalo da nokti mjesečno narastu od dva do četiri milimetra. Ljudima koji se zdravo hrane nokti mogu rasti još brže.

Prolazak vode kroz tijelo – jedan sat
Prosječno je potrebno oko sat vremena da se unesena voda izluči iz tijela. Voda prolazi kroz probavne organe i krvni tok do bubrega i mjehura, a potom se izluči. Za taj je proces kod zdravih ljudi potrebno oko sat vremena.