JEFTINO I UČINKOVITO

Nevjerojatni beauty trikovi s jabučnim octom

10.09.2013 u 07:08

Bionic
Reading

Stvari koje se redovito koriste u kuhinji sve češće postaju neizostavni dijelovi beauty tretmana. Bilo da se radi o korištenju vrećica za čaj prilikom uklanjanja podočnjaka ili zatezanju pora kurkumom; ove ovi nekonvencionalne tretmani su jednako dobri, ako ne i bolji, do skupocjenih kremica: toj skupini pripada i jabučni ocat koji ima višestruke koristi po pitanju zdravlja, ljepote i mladolikog izgleda

Ispiranje kose
Izbjegnite jake šampone i masnoću s kose temeljito isperite jabučnim octom. Prije pranja kose, jabučnom octu dodajte i malo sode bikarbone, a taj će tretman kožu učiniti sjajnijom, smanjiti kovrčanje kose te ojačati korijen kose. Također poboljšava i ubrzava rast kose.

Smanjivanje mašćenja kože
Oni koji muku muče sa psorijazom nerijetko hvale jabučni ocat kao odlično sredstvo za smirivanje upale. Nanesite nekoliko kapi jabučnog octa na vaticu i prebrišite T-zonu ili druga mjesta na licu koja vam se češće maste. Osim što će se koža manje mastiti, umanjit će se i osjetljivost na pojavu prištića i akni, piše Huffington Post.

Ispiranje usta
Pomiješajte jabučni ocat s vodom, a zatim tom otopinom dobro isperite usta. Ovaj kod kuće pripremljen antiseptik razbit će nakupljeni plak i riješiti problem neugodnog zadaha.

Kupanje
Idući put kada si budete pripremali toplu kupku, u kadu dodajte jednu do dvije kapi jabučnog octa. Ocat će izvući toksine iz tijela, a koža će biti nahranjena i hidratizirana.

Maska za lice
Ako jabučni ocat pomiješate s ljekovitom glinom, dobi ćete prilično dobru masku za lice koja ima detoksikacijski učinak te dubinski čisti pore. Masku nanesite na lice, ostavite da odstoji 15-ak minuta i nakon toga isperite mlakom vodom.

Uklanjanje bradavica
Bradavice možete pokušati ukloniti jabučnim octom. Ocat nanesite na vaticu i stavite je na bradavicu i nakon toga vatu zalijepite flasterom. Oblog ostavite da stoji tijekom noći, i uklonite ga ujutro. Ako budete uporni punih tjedan dana, trebali biste početi uočavati rezultate.

Pomoć stopalima
Priuštite si temeljitu pedikuru kod kuće, a za bolne i otečene noge upotrijebite jabučni ocat. To će nogama pružiti instant olakšanje, posebice trudnicama, ženama koje često nose visoke potpetice ili pak japanke.

Liječenje opeklina
Bol od opeklina od sunca i ljuštenje kože nakon sunčanja minimalizirajte oblogom od jabučnog octa. Jednostavno pamučni ručnik namočite octom i stavite na kožu.

Staračke pjege i proširene vene
Mnoge žene tvrde da pijenje jabučnog octa (s vodom) održava mladenački izgled kože. No ako želite umanjiti staračke pjege i proširene vene, taj dio kože jednostavno prebrišite krpicom uronjenom u ocat svake večeri prije spavanja.

Dezodorans
Miris jabučnog octa prilično je jak, no blijedi u usporedbi s mirisom pazuha. Utrljajte malo octa ispod pazuha koji će neutralizirati neugodan miris.