LUKSUZNI OKLOPNJAK

Netko želi vašu glavu? Ovaj blindirani Audi će pomoći

15.01.2014 u 14:13

Bionic
Reading

Audi je poznat po opsežnoj uporabi aluminija u svojim automobilima, no njihova posljednja i najprestižnija prinova preferira čelik. Centimetre debeli čelik

A8 L Security namijenjen je onima koji strahuju za živu glavu, a ipak nisu spremni cijeli dan provesti iza četiri armirana zida. Sa 5,27 m dužine i čak 3,12 m međuosovinskog razmaka u ovom bunkeru na kotačima možete povesti i najbliže prijatelje ili rodbinu.

A pritom luksuza neće manjkati jer ovaj A8 ne izgleda samo kao obični A8 izvana, već raspolaže svim džidžama kao i njegov konvencionalan brat za smrtnike, pa i više. Od elektronski grijanih i pomičnih fotelja s funkcijom masiranja, do multimedijalnih displeja, višezonskog klimatizacijskog uređaja i interneta u pokretu.

Pritom putnička kabina zadovoljava razinu sigurnosti VR 9 i VR 10, te ERV standarde iz 2010. U prijevodu - ručno vatreno oružje, granate i vojni eksploziv na ovaj automobil djeluju kao petarde.

A8 je otporan i na napade bojnim plinom budući da zatvara dovod zraka izvana, a također se napadači neće previše usrećiti ni ako mu probiju gume, jer zahvaljujući polimerskim prstenima na felgama ovo čudo može nastaviti vožnju do brzine od 80 km/h.

Višetonska mrcina nije ni spora. Pogone je 4.0 TFSI sa 429 KS, odnosno šesterolitreni W12 sa 495 KS. Prvom je do stotke potrebno 7,5 sekundi, a drugom 7,1.

Audi ne navodi cijenu, no vjerujemo da su se u formiranju ite vodili onom da je ljudski život neprocjenjiv.