SLAVNI BEZ POKRIĆA

Nepodnošljiva lakoća postajanja zvijezdom

07.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Simona Gotovac, Nives Celzijus i Vlatka Pokos - da spomenemo tek neke - proslavile su se bračnim razmiricama, plastičnim operacijama i pjevačkim debaklima. Zbog čega ih onda nazivamo zvijezdama?

Pojam 'celebrity' u svijetu je sinonim za slavne osobe koje su u životu napravile nešto značajno, po čemu ih javnost cijeni, pamti i prepoznaje. Iako među njima posljednjih godina ima i onih poput Paris Hilton, koji slavu stječu proizvodnjom skandala i pumpanjem PR mašinerije ogromnim svotama (naslijeđenog) novca, složit ćete se da nigdje nema toliko zvijezda bez pokrića kao u Hrvata.

Ekipa tportala sastavila je listu slavnih Hrvata koje u punom smislu te riječi to definitivno nisu, a pojavljivanjem na brojnim eventima pokazuju da bi to htjeli biti. 

 

Simonica se ozbiljno odlučila posvetiti pjevačkoj karijeri
Simona Gotovac

Vidjeli smo je na pokojoj reviji i osvojila je četiri titule na izborima ljepote, ali je li to dovoljan razlog da se netko naziva zvijezdom?

Ne, nikako, ali eto, Simonica se sada pokušava probiti i u glazbenim vodama, pa ćemo vidjeti, možda nas jednog dana sve obori s nogu i iznenadi svojim pjevačkim sposobnostima, te postane toliko poznata da se za nju pročuje i u rodnoj joj Sloveniji.

  

  

'Gola istina' Nives Celzijus podigla je medijsku prašinu i izazvala brojne polemike
Nives Celzijus

Sjećate li se ijednog naslova pjesme 'popularne' pjevačice Nives Celzijus? Mi ne, ali se jako dobro sjećamo njezinih brojnih skandala s momcima iz Dinama i Hajduka. Ono po čemu ćemo je zasigurno još dugo pamtiti njezino je eksplicitno opisivanje detalja iz seksualnog života. Posljednja informacija koja nas je 'razveselila' je ta da je na vidiku možda i neka uloga, ako dođe do ekranizacije njezina poluautobiografskog uratka.

 
Modni Mačak

Kad bi postojalo zanimanje posvuduša, Modni Mačak bi se u tome sigurno najbolje snašao i pronašao. Za ovo zanimanje nije potrebno previše znanja, važno je da se pojavljuješ na svim, ali baš svim eventima i smješkaš se pred kamerama. To je jedina crta po kojoj Mačka pamtimo, jer nije se baš bajno proslavio kao stilist.

 

Miss Alex Grdić poznata je po burnim privatnim aferama, tabletomaniji i povećanju grudi
Aleksandra Grdić

Još jedna manekenka koja je među celebrityjima, a nema razloga da je se tako tretira. Osvojila je titulu najljepše Hrvatice, sudjelovala u reallity showu i na koncu je zbog svojih 'verbalnih sposobnosti', a vjerojatno i fizičkog izgleda postala PR-ica jednog kluba. I zašto je ona zvijezda?

Vlatka Pokos
Pjevačku karijeru započela je 1989. godine kao članica grupe Srebrna krila, kasnije se bacila u solo vode, ali ni to joj nije baš leglo, da bi se na kraju pronašla u ulozi voditeljice. Ipak, najviše je pamtimo po njezinim skupocjenim krpicama, i za nju se može reći da joj je čitava imovina u cipelama i bundama.

Marija Cvitanović

Njezina medijska eksponiranost započela je kada je s lakoćom odnijela nekoliko modnih Oscara. Odjednom se bez nje jednostavno nije moglo. Od aktivnog pisanja kolumne u jednom časopisu, uloge stilistice u brojnim hrvatskim sapunicama, s njom se pjevalo u 'Zvijezde pjevaju', a svaki iole važniji event bio je nezamisliv bez nje.

 

Svestrana Maja Šuput čije refrene nitko ne pamti
Maja Šuput
Kao pjevačica nije se pretjerano proslavila, ali se očito pronašla u plesu, s obzirom na to da je početkom studenog s partnerom iz showa 'Ples sa zvijezdama' Ištvanom Vargom otvorila plesnu školu. Tako će poduzetna Maja mnoge učiti plesati, od klasičnih plesova, dvokoraka, engleskog i bečkog valcera pa sve do tanga, sambe i salse.

 

Snježana Mehun
Mehunka je neko vrijeme punila žute stupce tračevma o svojoj navodnoj vezi sa splitskim poduzetnikom Željkom Kerumom, što je nekako i logično, obzirom na to da se ona predstavlja kao vrhunska poduzetnica iliti stručnjak za marketing i organizaciju modnih revija i natječaja ljepote. Kerum joj je sigurno, kada je biznis u pitanju, uvelike pomogao poduzetničkim savjetima, pa i ne čudi što je Mehunka u desetak godina poslovanja skupila novca za skupocjeni vozni park, koji se sastoji od Porschea, Mercedesa ML-a i terenca Hummera.