UDOBNO I CHIC

Neočekivani povratak: Trend za koji smo mislili da ga više nikad nećemo vidjeti izgleda bolje no ikada

14.10.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Tko bi rekao da će se nekad omiljena tkanina koja svojom mekoćom i strukturom podsjeća na baršun, vratiti u velikom stilu na modnu scenu

Samt koji je donedavno bio nepoželjan u bilo kakvim oblicima, unazad nekoliko sezona sramežljivo se počeo vraćati na modnu scenu, a slavne fashionistice poput Kaie Gerber ili Olivije Wilde, već su se prošetale neodoljive stajlinge koji uključuje upravo ovu retro tkaninu.

  • +4
Slavne ljepotice u samtu Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ova topla i meka tkanina kao stvorena za jesen i zimu, nikad nije bila privlačnija, a osobito sjajno izgledaju chic komadi načinjeni od samta poput sakoa, trapezica, kulotica, šarmantnih haljina s tregerima, minica, jakni...

Zanimljivo je kako se nekad samt smatrao luksuznom tkaninom koju su nosili bogati plemići ili trgovci.

Budući da se modni trendovi nadahnjuju prošlim razdobljima, s aktualnim povratkom mode 90-ih vratio se i samt, a modne su ovisnice poludjele za komadima od ove meke i udobne tkanine.

Samt također sjajno funkcionira u kombinaciji s toplim pletivom i naravno vječitim traperom.

Za dnevne prigode spojite ga s npr. vunenom dolčevitom ili kratkim džemperom, a za svečanije prilike samt možete iskombinirati s lepršavom svilom.

FRANCUSKI CHIC

Modno osviještene dame na gradskim ulicama pokazale najbolje jesenske stajlinge

Pogledaj galeriju

Poput srodnog mu baršuna, i ova tkanina ostavlja dojam luksuza, a samt je najpoželjniji u formi odjevnih komada koji slijede retro tematiku poput hit trapezica, jakni s krznenim ovratnikom ili nikad popularnijih sakoa.