LJETO U ORMARU

Nemaš li što obući? Možda radite ove pogreške

30.06.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Svi su vam ormarići ispunjeni do vrha, a nove dijelove nemate gdje staviti? Ipak, padate li u očaj svako jutro i osjećate li da nemate što odjenuti? Ako ste se našli u ovim redovima, vjerojatno kod kupnje pravite jednu od sljedećih pogrešaka

Istraživanja pokazuju da žene nose samo 20-30% svoje garderobe. Kako to promijeniti? Izgradnja funkcionalne garderobe sustavni je postupak koji zahtijeva puno planiranja. Impulsivne kupnje i nakupljanje odjeće na prvi će pogled imati puno stvari, ali nemamo što kombinirati s njima. Nakon čitanja ovog članka kupit ćete samo ono što koristite. Izvadite iz garderobe sve što ne možete i dodajte joj bezvremenske komade. Možete upotrijebiti About you kod za popust ili kliknuti na Ecipele kod za popust i uštedjeti puno prilikom obnove nove garderobe.

Kupujete bez da znate s čime ćete ga nositi

Prije nego što izvadimo kreditnu karticu iz novčanika, trebali bismo iskreno odgovoriti na dva pitanja. Možemo li odjenuti stvar na barem tri različita načina? Imamo li u garderobi odjeću, dodatke i cipele koji će biti prikladni za novi ulov? Ako ne, može se dogoditi da novi dodatak uzmemo najviše jednom ili čak niti jednom. Kupnja garderobe za jednokratno korištenje košta nas puno novca, a ne koristi ni okolišu. Ne radimo impulzivne i nepromišljene kupnje i obično završimo zaboravljeni na dnu ormara.

Uvijek vas kuša rasprodaja

Čest je slučaj da su modeli koji završe na rasprodaji tu sa razlogom. Mnogo je puta odjeća na prvi pogled izrađena od nekvalitetnih materijala ili deformira figuru. Koliko vam se puta svidjela stvar koja se uspjela rasprodati nekoliko dana nakon slijetanja na police trgovina? Najbolji modeli često ne idu u rasprodaju. Ako kupujemo samo s popustima, tražimo mogućnosti. Ponekad tamo naletimo na pravo blago, ali teško je izvaditi funkcionalnu garderobu samo iz rasprodajnih komada.

Stalno kupujete isto

Dobro je znati u čemu se osjećamo dobro i što će pristati za nas. Ali ako kupimo desete iste traperice i majicu, onda i dalje nosimo istu stvar. A ako slučajno želimo promjenu, nemamo što odjenuti. Ovaj problem zahtijeva energično rješenje - napraviti cjelovit popis garderobe i prestati kupovati stvari, od kojih već imamo nekoliko komada kod kuće. Suprotno tome, zapišite što nam nedostaje i kupite.

Imate mnogo stvari

Čak i prenatrpani ormari ponekad mogu učiniti da se osjećamo kao da nemamo što odjenuti. Ako u ormaru imamo previše stvari, lako možemo izgubiti trag onom što je tamo. Minimalistički ormar, u kojem se možemo bez problema orijentirati, uštedjet će nam puno vremena ujutro. I zahvaljujući tome, neće nam se dogoditi da nakon pola godine iz ormara izvadimo odjeću koju nikada prije nismo nosili.

U garderobi imate samo trendovske komade

I bit će vam teška napraviti dobar outfit. Moramo imati neutralnu bazu u ormaru - od majica i košulja, preko haljina, suknji, jakni, hlača do cipela i dodataka. Savršena odjeća zahtijeva ravnotežu jednostavnih i prepoznatljivijih komada. Na primjer, ukrašeni top izgledat će dobro s jednostavnim crnim trapericama. A prepoznatljiviji komad, poput suknje s resicama, lako se kombinira s običnom jednobojnom majicom.

Zanemarujete promjenu tijela

Ponekad se u relativno kratkom vremenskom razdoblju pomaknemo prema gore ili dolje po cijeloj konfekcijskoj veličini. Međutim, naša se garderoba ne mijenja uvijek. Stvari nam više ne odgovaraju kao prije i kao rezultat toga nemamo što odjenuti. Ponekad nam stvari ne izgledaju dobro jer naše tijelo nije uskladjeno. Ako želimo da nam stvari odgovaraju kao rukavice, trebali bismo potražiti pametnog krojača. Zahvaljujući prilagodbama po mjeri, stvari iz ormara ostavit će i skuplji dojam.

Vaše kupnje ne odražavaju vaš životni stil

To se sigurno dogodilo mnogima od nas - stojimo u trgovini, na manekenki vidimo prekrasnu odjeću kojoj ne možemo odoljeti i kupujemo je. Kod kuće otkrivamo da haljine izgledaju bolje s potpeticama, koje nikad ne nosimo. Ili shvaćamo da ih nemamo gdje nositi. Ponekad se dogodi da garderobu ne gradimo prema tome kakav život vodimo, već prema onome što bismo željeli voditi. U svojoj idealnoj mašti nosimo svečane haljine i štikle. Međutim, u stvarnom životu imamo malo prilika da ih iskoristimo i možda nam nedostaju stvari koje bismo odjenuli u svom ormaru. Razmislite gdje i koje aktivnosti provodite većinu dana i u skladu s tim prilagodite garderobu.