MIRELA BLISTA

Nema sumnje! Ona je najljepša žena nogometaša

30.05.2014 u 13:36

Poznati na Elle Festivalu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Robert Gašpert i Josip Regović

Bionic
Reading

U zagrebačkom kinu Tuškanac otvoren je već tradicionalni, četvrti Elle Fashion Film Festival koji se održava od 29. do 31. svibnja

Mirela Forić Srna plijenila je pažnja na Elle Fashion Festivalu u crnoj haljini. Lijepa Mirela uvijek je besprijekorna na crvenom tepihu, tako da je sva pažnja bila usmjerena na nju.

Kao i prošlih godina festival dovodi recentne naslove sa sve bogatije scene modnih dokumentarnih filmova, a ove godine poseban naglasak pri odabiru filmova bio je zajednički nazivnik svih filmova. Tako su ove godine u fokusu modne profesije.

Mnogobrojni uzvanici okupili su se na otvorenju festivala uz koktel dobrodošlice, dok je kasnije uslijedila projekcija hrvatske premijere svjetskog hita, filma Mademoiselle C koji je oduševio sve prisutne.

Film prati Carine Roitfeld, nesumljivo jednu od vladarica svjetske modne scene u pothvatu lansiranja vlastitog časopisa u New Yorku. Redatelju filma sva su vrata bila otvorena što ovaj film čini idealnom prilikom u uvid svijeta modnih pisti, supermodela i brojnih svjetskih modnih kuća, ali i privatni svijet Carine Roitfeld. Zabavan, poučan, ali i drzak, ovaj film je zasigurno poslastica za sve ljubitelje mode.

Kao i na dosadašnjim festivalima i dalje se držimo još jedne dobre tradicije – ulaz na projekcije Elle Fashion Film Festivala je besplatan, te sve koji će nam se pridužiti u petak i subotu u kinu Tuškanac, očekuje bogat program poput; Looking for Kate, najnoviji film režisera Dominique Micelia koji je premijerno prikazan početkom ove godine, a snimljen u čast četrdesetog rođendana modne ikone Kate Moss.

Uz mnoge ostale, zaista odlične dokumentarce koji su na programu, svakako moramo spomenuti i odličan dokumentarno-biografski intiman portret snimljen u čast jedne od najuspješnijih i najutjecajnijih žena prošlog stoljeća, Diana Vreeland. Svevremenske ikone koja je svoj trag ostavila u modi, ljepoti,izdavaštvu, ali i kulturi općenito.