BEAUTY TRIKOVI

Nekoliko modnih savjeta za niske cure

07.09.2010 u 13:37

Bionic
Reading

Za svaki je oblik tijela bitno da mu se prilagodi odjeća koja se nosi. Ono što paše tvojoj visokoj frendici ne može uvijek pasati i tebi ako si niske građe


Tako za niske, sitne cure postoji nekoliko pravila koje bi bilo dobro slijediti pri izboru stila i vrste odjeće. Evo što je bitno.

Mini-suknje

Mini-suknje pravilo su broj jedan za cure niska rasta. Vjerojatno ti je cilj izgledati malo višom (mada, naravno, nitko ne kaže da tvoja niska figura nije isto tako šarmantna), a za to je mini-suknja super trik. Ovako do izražaja dolaze noge te cijela figura postaje izduljenija. Ona sasvim mikro mini-suknja bila bi ipak pretjerana, posebice za školu, koja se približila brzinom munje. Stoga izaberi onu malo iznad koljena ili do samih koljena.

Uske hlače

Pravilo je – što uže, to bolje. Uske hlače također vizualno izdužuju figuru. Svakako izbjegavaj vrećastu odjeću ili hlače s trapez nogavicama. Ovako ćeš izgledati još niže, ali se i činiti i puno debljom.

Haljine

Najbolje su one ravnog kroja dužine do koljena. Ovakav kroj izdužuje cijelu figuru, a osim toga, odlično se mogu kombinirati s nakitom, jaknama i obućom. Primjerice, za odlazak u školu dobro će ti pristajati kakav sakoić i natikače, a za večernji izlazak možeš navući kakvu kulersku jaknu i i obuti visoke pete te staviti raskošan nakit.

Visoke pete

Ali bitno je da imaš mjere. Neke niske djevojke imaju previsoke pete pa ovako jedva hodaju i zapravo samo kao da skreću pozornost na svoju visinu, a namjera je bila sasvim suprotna. Osim toga, obuća s previsokom petom jako je neudobna, a ništa nije vrijedno tolikog mučenja i boli. Dakle, izaberi srednje visoku petu, i to za izlaske i druženje, a za školu ipak izaberi one skromnije i udobnije, s ravnom petom.

Košulje

U svom ormaru svakako bi trebala imati nekoliko košulja koje ti pristaju uz tijelo, najbolje strukirane. Izbjegavaj predugačke i prevelike košulje koje te jednostavno mogu 'progutati'. Ove košulje daju ti pomalo glamour look i izvrsno pristaju uz suknje i hlače.

Dakako, ovo su samo osnovni trikovi. Uvijek možeš napraviti mali izlet i probati nešto novo. No generalno je pravilo za djevojke niska rasta – sve uz tijelo, ne preširoko.