BEAUTY KUTAK

Nekoliko korisnih trikova za izražajniji pogled

06.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Oči su ono što prvo uočavamo na nečijem licu, zato isprobajte ovih nekoliko savjeta kako biste postigli izražajniji pogled

Prije no što krenete sa šminkanjem, morate se riješiti natečenosti što je čest problem koji muči mnoge djevojke i žene. Make-up stručnjakinja Susie Sobel savjetuje da, ako nemate posebnu kremu ili masku namijenjenu uklanjanju natečenosti, iskoristite bilo što hladno, poput vrećice s malo leda.

Zatim na red dolaze tamni podočnjaci koji zahtijevaju temeljito prekrivanje kvalitetnim korektorom. Birajte nijansu korektora koja je svjetlija i toplija od vašeg tena i nježnim ga pokretima nanesite na podočnjake.

Kako bi vam trepavice bile ljepše, prvo ih uvijte posebnim uvijačem za trepavice. Oči će izgledati veće i izražajnije, a na uvijanje nećete izgubiti puno vremena.

Dakako, šminkanje očiju nezamislivo je bez maskare. Nanesite je u nekoliko slojeva, pripazite da se osuši te je, ako je potrebno, raščešljajte posebnim češljićem. Mrvica maskare na donjim trepavicama (no pazite da ne pretjerujete) otvara pogled i čini oči većima.

Crnom olovkom iscrtajte crtu uz trepavice gornjih kapaka, a potom preko nje prijeđite štapićem s vatom kako biste ublažili oštrinu. Kako biste oči vizualno podignuli, možete iscrtati i crtu prema gore.

Za izražajniji pogled mnogi vizažisti predlažu da donji kapak obrubite kremastom bijelom olovkom. Možete je pokušati nanijeti i u unutarnji kut gornjeg i donjeg kapka.

Bez urednih obrva cijela ova priča pada u vodu pa ih nikako nemojte zaboraviti dovesti u red. Obrve možete naglasiti i olovkom za obrve, samo pazite da ih ne potamnite previše.