BROJKE NE LAŽU

Nekoć smo ih smatrali staromodnima: Ove jeseni kompleti će postati jedan od najvećih modnih trendova

25.09.2020 u 18:05

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko sezona teško je ne primijetiti različite modele kompleta koji krase police trgovina, a iako nekoć smatrani staromodnima, modna javnost u potpunosti ih je prihvatila i, po svemu sudeći, svoju popularnost nastavit će potvrđivati i narednih mjeseci

Setovi ili kompleti stvoreni od topa u kombinaciji s hlačama ili suknjom identičnog izgleda modni su trend koji već nekoliko sezona zauzima značajno mjesto na svjetskim tjednima mode, ali i policama trgovina. Iako su se donedavno smatrali staromodnim odabirom, odjevni kompleti ponovno su se našli u fokusu modne javnosti zahvaljujući popularnosti klasičnih odijela u različitim bojama i uzorcima, a da će uvjerljivo vladati i novom modnom sezonom jesen/zima, dovoljno govore podaci modne tražilice Lyst.

Kako primjećuju, interes modnih kupaca za komplete u stalnom je porastu, a pretraživanja za istima od početka rujna porasla su za 80 posto.

Uz termin 'kompleti', modni kupci posljednjih tjedana marljivo pretražuju termine poput 'loungewear setovi', 'pidžama setovi' i trenirke, kojima popularnost kolektivno raste za 122 posto iz mjeseca u mjesec.

Svojih pet minuta modne slave trenutno uživaju i pleteni kompleti koji posljednjih tjedana uvjerljivo dominiraju policama trgovina, a na Lystu im popularnost iz tjedna u tjedan raste za 32 posto.

  • +2
Pletena kombinacija s potpisom Zara Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Velik i, po mnogima, nagli interes za udobnim kompletima brojni vide u vladajućoj pandemiji koronavirusa i većem boravku u domu zbog čega je udobnost odjevnih komada i obuće trenutno visoko na listi prioriteta modnih kupaca, a na njihovu potrebe posljednjih mjeseci promptno su reagirali brojni brendovi u svoju ponudu uvrstivši mnoštvo modnih komada udobnih i dovoljno zanimljivih za nošenje od jutra do mraka.

Street style inspiracija: Kako ove jeseni nositi modne komplete