MOĆ BIJELE BOJE

Nekoć omražene gležnjače ponovno će postati modni hit, a ovi su modeli trenutno najtraženiji

23.09.2020 u 16:45

Bionic
Reading

Uz izuzetak tenisica, proteklih godina modna javnosti imala je averziju prema obući bijele boje koja se u praksi pokazala zahtjevnom za održavanje, no nalik proteklim sezonama, na listi najpoželjnijih jesenskih komada i ove će se godine, po svemu sudeći, pronaći bijeli modeli čizmi

Trend bijelih čizmi brojni pripisuju slavnom dizajneru Stuartu Weitzmanu koji je u ljeto 2016. godine lansirao model bijelih gležnjača, a koje su nedugo zatim postale omiljeni model svjetskih trendseterica. Za njegovim primjerom očekivano su se povela brojna dizajnerska imena uz bok pristupačnim high street brendovima, a posljednjih nekoliko godina uspješno su se riješile negativne reputacije koju nose iz modne ere 80-ih.

Poput bijelih tenisica, cipela i sandala, naglašava svaki osmišljeni outfit, osobito kad je riječ o crnoj modnoj kombinaciji.

Iako su još uvijek najpoželjniji u standardnoj paleti boja poput crne i smeđe, različiti modeli trendovskih čizmi u netpičnim bojama poput bijele, brojne će dame i ove sezone odabrati, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore i novi podaci modne tražilice Lyst.

Globalna pretražnja modnih kupaca za bijelim modelima čizmi od početka mjeseca porasla je za 14 posto, a iako se 'koža' pokazala najpopularnijim pojmom u pretraživanjima, bijelim inačicama gumenih čizmi, kao stvorenih za kišu, popularnost iz mjeseca u mjesec raste za 11 posto.

Najtraženiji modeli bijelih čizmi prema Lystu

Jadon čizme brenda Dr. Martens

Tabi čizme brenda Maison Margiela

Betty gumene čizme za kišu s potpisom Chloe

Duerto čizme s potpisom Isabel Marant

Sofia gležnjače brenda By Far