U DUHU 80-IH

Must have komad sezone: Elegantna alternativa omiljenoj kožnoj jakni dominira modnom scenom

17.09.2020 u 19:20

Bionic
Reading

Pogledom na aktualne kolekcije vodećih dizajnerskih imena i pristupačnih high street brendova sasvim je jasno da će i u novoj sezoni jesen/zima odjevni komadi od kože predstavljati jedan od glavnih trendova na modnoj sceni

Zahvaljujući brendovima poput mađarske Nanushke, odjevni komadi od kože, a posebice modni klasici poput balonera, proteklih sezona zaradili su 'kožni tretman' i uspjeli postati omiljenim komadima u ormaru poznatih zaljubljenica u modu.

Uz različite modele hlača, suknji, haljina i košulja, materijal kože skupocjenog izgleda podjednako je zavladao i modelima blejzera, točnije njegovim trendovskim, predimenzioniranim inačicama u duhu 80-ih.

Kao svojevrsni hibrid kožne košulje i jakne, blejzere od umjetne kože i ove sezone, po svemu sudeći, imat će ključnu ulogu na modnoj sceni o čemu dovoljno svjedoče i novi podaci popularne modne tražilice Lyst.

Kako otkrivaju, potražnja modnih kupaca za kožnim modelima blejzera porasla je za 71 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a da je uistinu riječ o must have komadu sezone, dovoljno govori i njihova bogata ponuda na policama high street trgovina.

Ponuda kožnih blejzera s polica high street trgovina

Bolje oblikovani od klasične kožne jakne i materijalom zanimljiviji od korporativnog crnog sakoa, modeli blejzera od umjetne ili prave kože predodređeni su za veliki uspjeh u narednim mjesecima.

Kako ih nositi?