TAKO LAKO

Ne znate kamo s nakitom? Izradite ukrasni display

23.07.2013 u 07:42

Bionic
Reading

Žene svih naraštaja najčešće rado nose nakit. Kad nabavimo neki novi komad, nosimo ga kad god stignemo, a onda dođe drugi… i tako s vremenom svaka od nas skupi pune kutije bižuterije koja se isprepliće i zapliće

Ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje dekorativne su stvarčice koje lijepo izgledaju kad su izložene u sobi kao ukrasni element.

Zato je naš tim osmislio, a u novoj epizodi 'Tako lako' Andreja Hotko Pavić izradila display koji izgleda poput velike ladice/okvira i u koji će vam stati jako puno nakita. Vjerujemo da će se ova ideja posebno svidjeti tinejdžericama. Osim što lijepo izgleda i lišava vas prekapanja po kutijama, display omogućuje da u svakom trenutku samo jednim pogledom ustanovite što iz vaše zbirke najbolje odgovara trenutnoj garderobi.

Sve što trebate za izradu displaya već imate kod kuće ili možete kupiti u nekom od specijaliziranih trgovačkih centara. Sve varijacije su dozvoljene: mi smo iskoristili ostatak metalnog lanca za vješanje naušnica, plutene čepove za vješanje ogrlica, narukvice slažemo na lijepu i visoku staklenu bocu, a prstenje, broševe i druge sitnice odlažemo u dvije zdjelice ili dva kovčežića.

Slobodno uključite maštu, jer različiti predmeti koje imate kod kuće mogu poslužiti kao dio displaya za vješanje nakita (primjerice, umjesto boce narukvice se lijepo mogu slagati na tuljac od diplome ili kartonski valjak/pakiranje za čips ili kekse). Ovisno o tome koristite li ostatke nađene kod kuće ili kupujete novi materijal, veliki display površine gotovo pola kvadratnog metra koštat će vas od nula do stotinjak kuna i malo slobodnog vremena.

Display možete položiti na radni stol ili komodu, ali i objesiti ga na zid umjesto slike. U tom slučaju ćete osim materijala navedenog u videu trebati i dvije-tri kukice za vješanje, dovoljno snažne da drže display, bocu, zdjelice i sav nakit.

Više Andrejinih radova pogledajte na njezinoj stranici na Facebooku. Sviđa li vam se 'Tako lako', lajkajte i redovito posjećujte našu stranicu na Facebooku