HUMANITARNA AKCIJA ZA SOS DJEČJE SELO

Ne propustite izložbu dječjih crteža u MSU-u u Zagrebu

19.10.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Nakon što je od 1. do 27. rujna na adresu SOS Dječjeg sela Hrvatska pristiglo više od 700 crteža, glasanjem na stranici natječaja proglašeni su pobjednički crteži koji će krasiti knjigu Najljepše dječje bajke. Izložba svih pristiglih radova otvorena je danas u Školici Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu, a crteži će se u muzeju moći pogledati sve do 4. studenog 2012. godine

J'Animals i Žanamari Lalić

U suradnji s pedagoškim odjelom MSU-a izloženo je 230 radova, a svi pristigli radovi prikazuju se putem projekcije u prostorijama Školice. Osim toga, 32 crteža koji su osvojili najveći broj glasova naći će se u knjizi 'Najljepše dječje bajke' koja je u pripremi za izlazak krajem studenog, a 'stručni žiri' pedagoškog odjela MSU-a posebno je nagradu za tri crteža u vidu besplatnih godišnjih ulaznica za MSU, interaktivnog CD ROM-a za djecu Avanture Vita i Nade te šalicom s likom profesora Baltazara, jednog od najpoznatijih likova Zagrebačke škole crtanog filma.

Otvorenje je popratio prigodni program za djecu, nastup malog Kazališta bajki iz Lekenika, a okupljeni su u izložbi mogli uživati u društvu Maskote Zmaja te uz glazbeni ambijent kojeg su za ovu prigodu stvorili pjevačica Žanamari Lalić te gitarist njezinog benda J'Animals, Gordan Dragić.

'Izuzetno smo zadovoljni odazivom i brojem pristiglih crteža, kao i kreativnošću i maštovitošću djece koju je ova kampanja iznjedrila. Dokazi za to mogu se pogledati od danas u Muzeju suvremene umjetnosti i ovim putem im se zahvaljujem što su nam omogućili prostor u kojem ćemo prikazati raskoš dječje imaginacije i razigranosti. Zaista veliko hvala svima koji su sudjelovali u natječaju i glasali, bilo ih je iz cijele Hrvatske, pa čak i Švicarske, Danske i Engleske. Natječajem smo željeli približiti SOS dječja sela u Hrvatskoj te također uključiti ostalu djecu u likovno stvaranje i nagraditi njihov trud i talent. Naša SOS dječja sela također u svom radu njeguju dječje stvaralaštvo te smo ponosni što i njihovi crteži krase ove prostorije', izjavila je Wendy Zečić, članica predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska.

SOS Dječje selo Hrvatska trenutno brine o 240 djece i mladih, svojim sudjelovanjem, ali i donacijama, možete pomoći i učiniti njihovo djetinjstvo sretnijim, a njihov dom toplijim.
Kako možete pomoći pogledajte na stranicama SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Izložbu je moguće posjetiti od utorka do nedjelje, od 11 do 17 sati te subotom od 11 do 15 sati.